Baanbrekende nieuwe accutechnologie belooft oplossing voor alle problemen met elektrisch rijden

Het Britse technologiebedrijf Nyobolt werkt samen met designhuis Callum om in juni een conceptauto te presenteren met een accu die binnen enkele minuten kan worden opgeladen. Volgens Nyobolt kan deze technologie op korte termijn door de auto-industrie worden toegepast en alle zorgen over de transitie naar elektrisch rijden wegnemen.

Nyobolt identificeert opladen, beschikbaarheid van grondstoffen en accudegradatie als de drie grootste problemen die de elektrische rijden-transitie belemmeren. Het bedrijf heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee accu's snel kunnen worden opgeladen en niet snel slijten. Deze accu's zijn ook gemaakt van goed beschikbare grondstoffen. Nyobolt zal volgende maand zijn nieuwe technologie onthullen, toegepast in een conceptauto ontworpen door designhuis Callum.

Als Nyobolt zijn beloften kan waarmaken, kan de auto-industrie snel profiteren van deze verbeteringen. Het bedrijf beweert dat de ontwikkelde technologie op grote schaal kan worden toegepast, zelfs door fabrikanten die momenteel andere technologie├źn gebruiken. Hoewel Nyobolt de details van hun vinding nog niet heeft onthuld, wordt verwacht dat dit volgende maand zal gebeuren. Nyobolt beweert dat het opladen van elektrische auto's met behulp van deze technologie even gemakkelijk zal zijn als het voltanken van een auto met een verbrandingsmotor. Het bedrijf gebruikt 'nieuwe materialen' voor zijn accu's, maar deze worden nog niet gespecificeerd.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands