Autoverkopen december - Volkswagen aan kop

De autoverkopen van december zijn bekend en voor de vierde keer op rij staat de Volkswagen weer aan kop als best verkochte automerk. De Volkswagen ID.3 staat voor de derde keer op nummer één als best verkocht model.


Best verkochte automerken december

Volkswagen staat bovenaan met 9.291 verkochte modellen. Op de tweede plek staat Hyundai met 4.920 verkochte modellen die van plek veertien komt, dus erg is gestegen ten opzichte van vorige maand. Tesla is met 23 plekken gestegen en bezit nu de derde plek met 4.149 verkochte modellen. Toyota met 2.697 en Audi met 2.401 verkochte modellen maken de top 5 compleet. Daarna volgen de automodellen Volvo, Peugeot, Renault, Polestar en Skoda die de top 10 meest verkochte automerken in december compleet maken.


Best verkochte modellen december

Op de eerste plek blijft de Volkswagen ID.3 staan met 6.083 verkochte modellen. De Hyundai Kona staat nu op de tweede plek met 4.526 verkochte modellen, dit model stond vorige maand nog op de elfde plaats. Op nummer drie staat de Tesla Model 3 met 3.938 verkochte modellen, in november stond dit model nog op plek 84. De Volkswagen ID.4 heeft weer met 2.408 verkochte modellen de vierde plek behaald. De top 5 is compleet met de Audi E-tron met 2.211 verkochte modellen. Volvo XC40, Polestar 2, Toyota Yaris, Opel Corsa en de Peugeot 208 maken de top 10 meest verkochte automodellen in december compleet.  

 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands