Auto's in Nederland worden steeds ouder

Auto's worden steeds ouder. Sinds 2010 is de gemiddelde leeftijd waarop een auto wordt afgedankt is sinds 2010 met ruim 2 jaar gestegen. Dit heeft Auto Recycling Nederland onderzocht. 


In 2010 was de gemiddelde leeftijd van een afgeschreven auto nog 16,3 jaar. In het afgelopen decennium is deze leeftijd geleidelijk aan opgeklommen naar 18,4 jaar in 2018. Dit kan meerdere redenen hebben. Een daarvan is de steeds betere kwaliteit van nieuwe auto's. Ook kunnen de economische omstandigheden en de prijzen van nieuwe auto's reden zijn van deze opmerkelijk gestegen afschrijvingsleeftijd.Nederland heeft een goed systeem waarbij auto's gevolgd kunnen worden van de eerste kilometer tot en met de uiteindelijke afmelding voor demontage. Zo weten we hoe oud onze auto's gemiddeld worden. Afgedankte auto's worden zoveel mogelijk gerecycled. Dit doen speciale demontagebedrijven. Deze bedrijven halen zo veel mogelijk bruikbare materialen uit de auto zodat deze kunnen worden hergebruikt.


Heb jij een oude auto die je wil afdanken? Via ikwilvanmijnautoaf.nl kun je je oude auto aan een autodemontagebedrijf verkopen. Onze medewerkers zoeken voor jou naar een geïnteresseerde koper voor jouw auto binnen ons exclusieve netwerk aan autobedrijven en handelaren. Er zijn ook meerdere bedrijven bij ons aangesloten die gespecialiseerd zijn in het recyclen en demonteren van oude, afgedankte auto's. Dus welke auto je ook wil verkopen, wij van ikwilvanmijnautoaf.nl helpen je hier graag bij.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands