Auto van het jaar – de Toyota Yaris

Het hoge woord is eruit: de Toyota Yaris is de auto van het jaar! De strijd ging tussen zeven finalisten. De Citroën C4, Fiat 500E, Land Rover Defender, Cupra Formentor, Skoda Octavia, Volkswagen ID.3 en de Toyota Yaris namen het tegen elkaar op. De laatst genoemde heeft uiteindelijk gewonnen. De Toyota Yaris trok dus aan het laatste eind en mag zich na de Peugeot 208 (de winnaar van vorige jaar), auto van het jaar noemen!


Auto van het jaar 2021

De Toyota Yaris won de wedstrijd van de overige kanshebbers. Ze hebben met een flinke voorsprong gewonnen. De nummer twee van de lijst is de Fiat 500. De volledige score ziet er als volgt uit:


1.     Toyota Yaris (266 punten)

2.     Fiat 500 (240 punten)

3.     Cupra Formentor (239 punten)

4.     Volkswagen ID.3 (224 punten)

5.     Skoda Octavia (199 punten)

6.     Land Rover Defender (164 punten)

7.     Citroën C4 (143 punten)


Met deze verkiezing is de Toyota Yaris de opvolger van de Peugeot 208. Een jaar daarvoor won de Jaguar I-Pace. Toyota heeft nu voor de derde keer deze verkiezing gewonnen. De Yaris won ook in 2000 en in 2005. De Fiat heeft de meeste verkiezingen gewonnen, met maar liefst negen keer! Echter was de laatste keer dat ze wonnen in 2008.


De verkiezing

De juryleden van de verkiezing van de auto van het jaar bestaan uit 60 onafhankelijke journalisten uit 22 verschillende landen. Ze kunnen elk 25 punten geven aan minimaal 5 auto’s met een maximum van 10 punten per auto. En dat maximum mag eenmaal gegeven worden. De eerste winnaar van de verkiezing auto van het jaar was de Rover 2000 in het jaar 1954. Sindsdien is er elk jaar een verkiezing en komen er elk jaar weer nieuwe winnaars uit de race. 

De volledige lijst van alle winnaars op een rij


Waarop worden de auto’s beoordeeld?

De auto’s die aan de jaarlijkse verkiezing meedoen worden beoordeeld op onder meer: de design, comfort, weggedrag, veiligheid, rijplezier, milieuaspecten en natuurlijk de prijs.


Waarom de Toyota Yaris?

De Toyota Yaris heeft veel te danken aan zijn uiterlijk en uitrusting niveau. Verder heeft de Toyota Yaris een nieuw ontwikkelde 1.5-liter Hybride-aandrijflijn een uiterst laag brandstofverbruik wat volgens de Toyota met 3.8 1/1000 km (1 op de 27) gemiddeld de laagste is in zijn klasse auto’s. De CO2-uitstoot van 86 gr/km is ook een goede score. Dit allemaal heeft weinig effect op het vermogen van de auto. De vermogen van de auto bedraagt 85km/116 pk.


Toyota Yaris; zuinig, maar vooral veilig

De Yaris Hybride is de zuinigste benzineauto in zijn segment met de laagste CO2-uitstoot. Zo heeft de auto onder meer de “Safety-Best-Award 2021” gewonnen. Met deze award willen ze laten zien dat ze de veiligste auto zijn in hun klasse. Tot de veiligheid van een auto behoren onder meer: de centrale airbag, stuurbekrachtiging, verlichting, Antiblokkeersysteem (ABS) en de Aandrijf-Slip Regeling(ASR). 


Wil je alles lezen en zien over de finalisten en winnaars van de Auto van het Jaar-verkiezingen? Lees dan verder op Autovisie.nl

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands