Auto-onderhoud en reparatie bij Autoservice Totaal of VSR?

Autoservice Totaal is een werkplaatsformule met een netwerk van 180 aangesloten garages in heel Nederland. Aan de andere kant van deze vergelijking vinden we VSR, een franchiseformule speciaal voor Renault-garages. Twee heel verschillende organisaties dus waar je terecht kan voor onderhoud en reparatie van je auto. Zijn er ook overeenkomsten? Dat vertellen we hier.


180 garages aangesloten bij Autoservice Totaal

Zoals gezegd is Autoservice Totaal een franchiseformule voor autobedrijven, net zoals bijvoorbeeld Vakgarage of Bosch Car Service. De partij achter de franchise is vrijwel altijd een grote leverancier van auto-onderdelen. Die leverancier geeft garagebedrijven ondersteuning van hun bedrijf in de vorm van technische scholing en marketing. In ruil daarvoor kopen de garages hun auto-onderdelen bij de leverancier. Autoservice Totaal is een minder bekende naam vergeleken met de twee grootste franchises, Vakgarage en Bosch Car Service. toch zijn er 180 garages aangesloten bij Autoservice Totaal.


Eigen identiteit

Wat meteen opvalt bij Autoservice Totaal is dat de aangesloten garages hun eigen identiteit behouden. In tegenstelling tot veel andere franchises, waar één huisstijl geldt voor alle aangesloten autobedrijven, heeft elke garage van Autoservice Totaal een eigen website en een eigen uitstraling. Op veel van deze websites is het zelfs niet duidelijk dat de garage is aangesloten bij Autoservice Totaal. Als franchise is Autoservice Totaal dan ook niet heel erg zichtbaar en moeten we het zien als een uitgeklede vorm van de uitgebreide franchises die we elders zien. Toch hoeft je dat niet af te schrikken. Alle bij Autoservice Totaal aangesloten garages hebben hun eigen specialisme en er is vast een garage te vinden bij jou in de buurt waar je terecht kan voor onderhoud en reparatie.


VSR is specialist in Renault

De tweede garageformule die we hier behandelen is VSR Merkspecialist. VSR staat voor Vereniging Specialisten Renault, en de hierbij aangesloten garages zijn dus allemaal gespecialiseerd in dit Franse merk. Vaak zijn het ex-merkdealers maar je vind er ook merkspecialisten die een voorliefde hebben voor het merk Renault. Uiteraard is het aantal aangesloten garages veel kleiner dan bij Autoservice Totaal, er zijn ongeveer 18 VSR Merkspecialisten verspreid over het land. Kortom, ben je op zoek naar een garage met speciale kennis over Renault dan zit je hier goed!


Veel occasions bij VSR

In tegenstelling tot Autoservice Totaal vind je op de website van VSR ook een mooi aanbod van tweedehands auto’s. Het zal niemand verbazen dat het vooral gaat om gebruikte Renaults, maar je vindt er ook occasions van allerlei andere merken zoals Peugeot, Volkswagen, Kia, Ford en nog veel meer. Het totale aanbod van de bij VSR aangesloten Renault-specialisten bestaat uit ruim 400 auto’s. Ruim de helft daarvan is een Renault. Het goede nieuws is dat er voor koopjesjagers ook mooie aanbiedingen zijn. Al vanaf zo’n 2.000 euro kan je een tweedehands auto kopen bij een VSR-garage.


Ook private lease en andere diensten bij VSR

Alhoewel de VSR-garages zijn gespecialiseerd in Renault, kan je er ook met andere automerken terecht voor onderhoud en reparatie. Een ander voordeel van VSR is dat ze via

de franchise-organisatie ook private lease aanbieden. Je hebt dan niet alleen de keuze uit Renault want je kan ook andere merken leasen zoals Toyota, Citroën, Hyundai, Kia en Volkswagen. De goedkoopste auto die je via VSR kan leasen is een Kia Picanto. Deze kan je al rijden vanaf 269 euro per maand (eind 2023). Dit lage tarief is wel gekoppeld aan een leasetermijn van 60 maanden en maximaal 5.000 kilometer per jaar. Wil je een kortere looptijd of meer kilometers dan gaat het maandelijkse leasetarief omhoog tot maximaal 499 euro per maand voor een looptijd van 24 maanden en 30.000 kilometer per jaar. Andere interessante diensten die VSR aanbiedt zijn onder andere een mobiliteitspas voor 24/7 pechhulp in Nederland en Europa. Ook kan je er een verzekering of financiering afsluiten voor de aanschaf van een auto.Conclusie

Autoservice Totaal is meer een marketingconcept dan een werkplaatsconcept voor garagebedrijven. De aangesloten garages krijgen ondersteuning in de vorm van een landelijke website en andere marketingactiviteiten, maar opereren volledig onder hun eigen naam en identiteit. Het zijn uiteenlopende autobedrijven, meestal kleine garages. De garages van VSR richten zich juist op één merk: Renault. Je kan bij deze autobedrijven terecht voor onderhoud en reparatie van je Renault, maar ook andere merken zijn welkom. Ook biedt VSR een landelijke website met occasions van de VSR-garages. Dat aanbod bestaat voor ruim de helft uit Renault, maar je vindt er ook occasions van andere merken

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands