Auto kopen in Limburg: kiezen voor Hekkert of Mengelers?

Wie in Limburg een nieuwe of gebruikte auto gaat kopen, kan hiervoor onder andere terecht bij de autodealers Hekkert Autogroep en Mengelers Automotive. Het zijn allebei familiebedrijven die staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Hekkert is dealer van negen automerken, waaronder Opel, Peugeot, Fiat, Jeep en Ford. Bij Mengelers ben je aan het juiste adres voor een nieuwe of tweedehands Toyota, Suzuki, Lexus, Mitsubishi of Mazda. Zijn er nog meer verschillen of juist overeenkomsten? Dat leggen we je hieronder uit.

 

Europese of Japanse auto kopen

Hekkert Autogroep heeft een duidelijke voorkeur voor Europese merken, want naast Opel, Peugeot, Fiat, Jeep en Ford verkoopt Hekkert ook Citroën, Fiat, DS, Alfa Romeo en Abarth. Daarnaast verkoopt Hekkert ook het Amerikaanse merk Jeep. Strikt genomen is Ford natuurlijk ook een Amerikaans merk, maar dan wel met een aparte Europese tak. In totaal verkoopt Hekkert negen automerken waarmee deze autodealer een grote groep kopers aantrekt. Bij Mengelers is de focus juist meer op Japan. Ben je liefhebber van Japanse auto’s? Dan kan je hier terecht voor de aanschaf van een Toyota, Suzuki, Lexus, Mitsubishi of Mazda.

 

Autodealers in Limburg

Beide dealerbedrijven zijn actief in de provincie Limburg. Hekkert heeft in totaal 6 vestigingen in Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard en Geleen. Niet alle vestigingen verkopen daarbij alle merken. In Heerlen zijn bijvoorbeeld twee vestigingen: eentje voor Ford en eentje voor Citroën, Opel en Peugeot. De vestiging in Sittard biedt, met uitzondering van Ford, alle merken van Hekkert. Daarnaast heeft Hekkert in Geleen een speciaal occasioncenter waar je terecht kan voor een tweedehands auto.

 

Mengelers: minder automerken, meer vestigingen

Alhoewel Mengelers minder automerken verkoopt dan Hekkert, heeft Mengelers met 12 vestigingen wel een groter netwerk. Zo vind je Mengelers ook in Landgraaf en Venlo, naast de plaatsen waar Hekkert ook actief is. Van die 12 vestigingen zijn er 5 Toyota-dealers, 3 Suzuki-dealers, 2 Mazda-dealer, een Lexus-dealer en een Mitsubishi-dealer. Net als bij Hekkert vind je dus niet alle merken in alle vestigingen, maar zal je meerdere showrooms moeten bezoeken om al het aanbod te bekijken.

 

Bij Hekkert vooral betaalbare Europese automerken

Dat aanbod bestaat bij Hekkert uit bekende en vooral betaalbare Europese automerken. Het aanbod van nieuwe auto’s is relatief klein vergeleken met sommige andere autodealers. Hekkert biedt zo’n 30 nieuwe auto’s te koop aan, en zo’n 350 tweedehands auto’s. De nadruk ligt bij Hekkert daarmee vooral op de verkoop van jonge occasions. Een logische keuze, want de Nederlandse autokoper is nu eenmaal vooral op zoek naar een betaalbare tweedehands auto. Vanaf ongeveer 7.000 euro kan je bij Hekkert al een tweedehands auto kopen, zoals een Peugeot 108 of 208. De duurste tweedehands auto’s kosten bij Hekkert gemiddeld 50.000 tot 60.000 euro. Hiervoor koop je bijvoorbeeld een elektrische Ford Mustang Mach-E of een exclusieve DS 7 Crossback.

 

Mengelers voor de liefhebber van Japanse auto’s

Bij Mengelers bestaat het aanbod van nieuwe auto’s zoals gezegd uit de vijf Japanse merken Toyota, Suzuki, Lexus, Mitsubishi en Mazda. Het aanbod van nieuwe auto’s wordt niet heel duidelijk aangeven, maar als we kijken naar het occasionaanbod dan zien we dat Mengelers tussen de 260 en 270 tweedehands auto’s in de showroom heeft staan. Iets minder dus dan bij Hekkert, maar omdat het ook om minder merken gaat heb je per merk wel meer keuze. De prijzen van tweedehands auto’s beginnen bij Mengelers rond de 5.000 euro, maar de keuze is dan erg beperkt. Daarna loopt de prijs al snel op naar ruim 8.000 euro en hoger. Overigens verkoopt Mengelers niet alleen tweedehands auto’s van de eigen merken, maar kan je er ook terecht voor een gebruikte auto van vrijwel alle andere automerken die we in Nederland kennen.

 

Private lease

Als je liever kiest voor private lease in plaats van een auto kopen dan kan dat uiteraard ook bij deze twee autobedrijven. Bij Mengelers begint het aanbod van private lease bij 265 euro per maand voor een Toyota Aygo. Het contract duurt dan 72 maanden (6 jaar) en je mag maximaal 5.000 kilometer per jaar rijden. Kies je voor een kortere looptijd of een hoger jaarkilometrage dan betaal je daar een hoger maandbedrag voor.

 

Bij Hekkert kan je vanaf 365 euro per maand een private leasecontract afsluiten. Honderd euro per maand meer dus dan bij Mengelers, maar hiervoor krijg je wel een Opel Corsa en is de duur van het contract 60 maanden (5 jaar). Bovendien mag je per jaar 10.000 kilometer rijden in plaats van 5.000 kilometer bij het goedkoopste private lease aanbod van Mengelers.

 

Conclusie

Hekkert en Mengelers zijn twee bekende autodealers in de provincie Limburg. Hekkert is gespecialiseerd in betaalbare Europese merken zoals Peugeot, Opel en Citroën. Mengelers verkoopt juist alleen maar Japanse merken en richt zich op liefhebbers van onder andere Toyota, Lexus en Mazda. Beide bedrijven verkopen daarnaast een ruim aanbod van tweedehands auto’s en bieden private lease aan. Hekkert lijkt daarbij iets duurder te zijn, maar compenseert het prijsverschil met een gunstiger leasecontract.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands