Wil je een auto huren? Dit zijn je mogelijkheden

Een auto huren wordt steeds populairder. In drukke binnensteden met weinig parkeerplekken kiezen bewoners er vaker voor om een auto te huren dan om zelf een auto te kopen. Huren heeft veel voordelen. Je rijdt altijd in de nieuwste auto’s, je betaalt niets voor onderhoud, wegenbelasting, verzekering en eventuele schadeafhandeling als er buiten jouw schuld schade optreedt. Bovendien kan je tegenwoordig bijna overal, zeker in de grotere dorpen en steden, een auto huren.


Zoek de beste deal

Bekende verhuurbedrijven zijn Sixt, Avis, Stern, Europcar, Diks en Hertz en daarnaast zijn er nog tientallen verhuurbedrijven waar je terecht kan. In grote lijnen bieden ze allemaal hetzelfde: betaalbare autoverhuur voor iedereen die tijdelijk een auto nodig heeft. Onderling zitten er wel kleine verschillen in de auto’s die ze aanbieden. Ook zijn de huurprijzen en de voorwaarden niet overal hetzelfde maar over het algemeen kan je met elke verhuurder in zee gaan. Toch is het goed om een grondige vergelijking te maken om de beste deal te vinden die bij jouw situatie past. Populaire auto’s om te huren zijn onder andere de Volkswagen Golf, Ford Focus en Opel Astra, Daarnaast zijn merken als Renault, Peugeot maar ook Kia en Hyundai populair op de verhuurmarkt.

 

Luxe auto huren

Ook zie je dat mensen speciaal op zoek zijn naar een luxe auto huren. Zeker voor verjaardagen, feestjes, een huwelijk of andere feestelijk situaties is het natuurlijk leuk om een luxe auto te huren. Hierbij denk je al snel aan auto’s van Mercedes, BMW en Audi. En ook een stapje hoger kan je nog altijd een luxe auto huren. Denk aan een snelle Porsche, luxe Jaguar of zelfs een Ferrari. Als je het geld ervoor hebt dan is elk type auto te huur!


Sportauto huren

Als je meer geïnteresseerd bent in snelheid dan kan je ook een sportieve auto huren. Deze auto’s vind je minder vaak bij de grote verhuurbedrijven, ze worden vooral aangeboden door specialisten in de verhuur van sportieve auto’s. Zo kan je bijvoorbeeld een Lamborghini Urus huren, een Porsche Panamera of auto’s van Maserati en Aston Martin. De voorwaarden om deze auto’s te huren zullen vaak strenger zijn dan bij een normale stadsauto. Neem dan ook altijd vooraf contact op met de verhuurder om te checken of je in aanmerking komt om een sportieve auto te huren.


Goedkoop auto huren

Aan de andere kant van de verhuurmarkt vinden we de mensen die vooral een goedkope auto willen huren. Dit zijn de prijsbewuste consumenten die een auto nodig hebben voor een verhuizing, voor familiebezoek of zomaar voor een dagje uit. Prestaties zijn voor hen niet zo belangrijk, de prijs des te meer. Gelukkig biedt internet ook hier uitkomst, er zijn genoeg verhuurbedrijven die adverteren met lage tarieven zoals BoRent, Sixt en Autohopper. BoRent claimt zelfs de goedkoopste te zijn. Toch blijft het ook hier goed om alle voor- en nadelen naast elkaar te leggen omdat er soms voorwaarden aan de lage prijzen zijn verbonden waardoor een aanbieding achteraf minder interessant blijkt te zijn.


Auto huren voor vakantie

Tot slot de reden waarom we allemaal wel eens een auto hebben gehuurd: de vakantie. Vakantie is bij uitstek de gelegenheid om een auto te huren. Zeker voor jongeren die samen met hun partner of vrienden op vakantie willen is een auto huren echt een uitkomst. Je kan de kosten delen en verder heb je er geen omkijken naar. Tanken en rijden, zo simpel is het. Daarnaast kan je natuurlijk als gezin een auto huren. Stel dat je in de stad woont en je stadsauto is te klein om samen op vakantie te gaan, dan is een grotere auto huren de perfecte oplossing. Je hoeft zo’n auto dan niet te kopen, met alle nadelen die eraan kleven, maar je kan wel gewoon met een grote auto op vakantie. Handig!


Conclusie: Voor iedereen die een auto wil huren is er altijd wel een verhuurbedrijf in de buurt te vinden. Zeker de grote verhuurbedrijven hebben veel vestigingen, ook in de provincie. Kijk goed naar de voorwaarden om voor jezelf de beste deal te vinden. Een luxe of sportieve auto huur je vaak bij een specialist. Neem vooraf contact op met de verhuurder om te checken of je hiervoor in aanmerking komt.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands