Adria vs Fendt caravans: een vergelijking!

Je ziet ze regelmatig rondrijden: caravans van Adria en Fendt. Twee bedrijven met een goede reputatie, die al ruim 50 jaar hoogwaardige caravans produceren. Niet zo gek dus, dat deze fabrikanten ook in Nederland tot de populairste caravanmerken behoren. Maar welke van deze merken produceert nu de beste caravans? Tijd voor een vergelijking: Adria vs Fendt caravans


Welke caravan is het beste: Adria of Fendt? Die vraag kunnen wij niet voor jou beantwoorden. Dat komt omdat het antwoord op die vraag volledig afhankelijk is van jouw eigen wensen en eisen. Hecht jij veel belang aan het comfort van de bedden? Ben je gek op de nieuwste technologische snufjes? Of wil je vooral veel opbergruimte hebben in je mobiele woning? Wat voor type kampeerder je ook bent, er is altijd een passende caravan voor jou. 


In dit artikel duiken we in de historie van de caravanmerken en zetten we de verschillende modellen caravans op een rij. Zo helpen we jou een handje om een weloverwogen keuze te maken tussen een Adria en Fendt caravan. 

Geschiedenis Adria vs Fendt caravans

In 1965 produceerde het destijds Joegoslavische bedrijf IMV de Adria 375 caravan. Dit markeerde het begin van het merk Adria. Vele caravans, campers en buscampers later is het bedrijf wereldwijd uitgegroeid tot een bekende fabrikant. Vanuit een hypermoderne productielocatie in het Sloveense Novo Mesto levert Adria hoogwaardige caravans met veel aandacht voor detail en innovatie.


Als één van de eerste caravanproducenten hield Adria zich bezig met het produceren van volledig autonome vakantievoertuigen. Het doel? Langere reizen maken en kamperen zonder afhankelijk te zijn van camping faciliteiten. Met innovatieve oplossingen en slimme systemen voor energie, water en afvalverwerking bouwt Adria moderne caravans. 


Fendt kent een hele andere geschiedenis dan de meeste caravanfabrikanten. Het bedrijf is namelijk van oorsprong een Duitse fabrikant van landbouwmachines. De gebroeders Fendt maakten sinds 1930 tractoren en machines zoals balenpersen en hakselaars. In 1970 werd het caravanbedrijf Lely-Dechentreiter Maschinenfabrik overgekocht. 


De expertise op het gebied van fabricage en engineering kon op deze manier niet alleen op landbouwvoertuigen, maar ook op caravans worden toegepast. Zo richtte Fendt zich op de aerodynamica en gewichtsvermindering van de voertuigen om daarmee prestaties en brandstofefficiëntie te verbeteren. Fendt staat bekend om haar functionele, comfortabele caravans door het gebruik van hoogwaardige materialen, geavanceerde technologieën en vakmanschap. 

Modellen Adria caravans

Met een caravan van Adria ben je verzekerd van een kwalitatieve, duurzame aankoop. Met veel aandacht voor detail zijn de caravans ingericht en voorzien van handige, praktische functionaliteiten. Zo heeft Adria een exclusieve Comprex constructie ontwikkeld voor de opbouw van de caravan. Hiervoor worden hoogwaardige materialen gecombineerd met de beste constructiemethoden, om zo een sterke, duurzame en vochtwerende opbouw te creëren. 


Het aanbod Adria caravans bestaat uit de volgende modellen, die ieder in diverse indelingen verkrijgbaar zijn: 

 • Action: de originele Adria caravan. Compact en doeltreffend ingericht. Lichtgewicht, volledig van polyester gemaakt.
 • Aviva: met deze caravan won Adria de Europese Innovatie Award. Een All-in model met kenmerken als een hagelbestendig dak en toegangsdeur met hor. Maar vooral ook innovatieve oplossingen voor opbergen en een slimme keuken. 
 • Altea: met thermoplastic panelen met een kern van Symalite. Dit materiaal werkt gewichtsbesparend, vochtafstotend, geluiddempend en isolerend. Veel opbergruimte door vernieuwende oplossingen. 
 • Adora: de meest verkochte Adria caravan binnen Europa. Een aerodynamisch ontwerp en een modern interieur, met veel oog voor detail. Kwalitatieve keukenapparatuur. Zeer geschikt voor gezinnen. 
 • Alpina: luxe vier seizoenen caravan. Met unieke isolatie en een groot panoramavenster. Veel werkruimte in de keuken en kwalitatieve apparatuur. Optioneel ook met een comfortabele, elektrisch verstelbare lounge sofa. 
 • Astella: de meest luxe Adria ervaring. Deze woning op wielen voelt als een echt vakantiehuis en lijkt wel meer op een stacaravan. Maar dan natuurlijk met de voordelen van een eenvoudig te verplaatsen caravan. Luxe, royale leefruimtes met comfortabel meubilair en accessoires. 

Modellen Fendt caravans

Ook met de aanschaf van een Fendt caravan ervaar je de hoogwaardige materialen, aandacht voor detail en luxe afwerking. Met kwalitatieve, betrouwbare en innovatieve ontwerpen is het niet gek dat Fendt vaak boven in de lijst van meest verkochte caravanmerken in Nederland staat. 


Fendt deelt de verschillende caravans in de volgende modelseries in. Ook deze caravans zijn verkrijgbaar in diverse indelingen en bevatten onder meer de volgende kenmerken: 

 • Apero: moderne meubelfronten, extra slaapplaatsen door de ombouw van zitgroepen. 
 • Bianco selection: met een ruime keuze aan comfortabele zitgroepen, ruimte voor diverse bedopstellingen en moderne keukenapparatuur. 
 • Bianco activ: sportiever en robuuster, zodat de caravan beter bestand is tegen off-road omstandigheden. Andere extra’s ten opzichte van de Bianco selection zijn onder meer een extra zitplaats als box, een versterkt chassis met verhoogd laadvermogen en een kledingkast met verlichting. 
 • Tendenza: focus op comfort en stijl. Met een lounge zithoek in klassiek-moderne stijl, hoogwaardige 7-zone comfortschuimmatrassen en lichte badkamers. 
 • Diamant: het caravan topmodel van Fendt. Uitgerust met ruime leefruimtes, luxe slaap- en badkamervoorzieningen, een Skylight panoramisch dakluik en een vijfsterren keuken.   

Snel en veilig je caravan verkopen? 

Ga je voor een Adria of Fendt caravan? Als je een keuze hebt gemaakt is het wellicht tijd om je oude caravan te verkopen. En wij kunnen je helpen met een zorgeloze, vlotte verkoop. Meld je caravan aan, dan zorgen wij dat je een bod krijgt vanuit ons grote netwerk aan caravandealers. Lees hier meer over onze werkwijze. Voordat je het weet geniet jij van een heerlijke trip in je nieuwe Adria of Fendt caravan!Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands