Wordt 2016 het jaar van de schone bedrijfswagens?

Subsidies moeten ervoor zorgen dat vervuilende bedrijfswagens worden verkocht voor een groener exemplaar. Net als bij auto’s worden er enkele miljoenen vrijgemaakt om de aanschaf van schone bedrijfswagens te promoten onder de ondernemers.


Als het op schone lucht aankomt staat Nederland met zijn neus vooraan. Ons kleine kikkerlandje zet zich dan ook enorm in voor schone auto’s en nu ook voor bedrijfswagens. Ondernemers komen in aanmerking voor een subsidie als zij schone bedrijfswagen aanschaffen. Minister Wilma Mansveld van Milieu hoopt met deze subsidie de komst van de schone bedrijfswagens in 2016 te verveelvoudigen en stelt hiervoor 4 miljoen euro beschikbaar. Hierbij geldt hoe schoner de bedrijfswagen, hoe hoger de subsidie zal zijn. Deze subsidie ligt tussen de 500 en 2200 euro, wat weer mooi meegenomen is voor ondernemers.


Schone bedrijfswagens in milieuzones

Nederland telt een aantal steden die over een milieuzone beschikken. Milieuzones zijn in het leven geroepen om het milieu te beschermen tegen uitlaatstoffen van vervuilende bedrijfsbussen. In sommige plaatsen is er zelfs een milieuzone voor personenauto’s. Het doel is het terugdringen van de roetuitstoot en dat kan alleen als bedrijfswagens schoner worden. Benzine slurpers zullen we steeds minder vaak moeten zien rijden. Naast subsidies voor schone bedrijfswagens stimuleert Nederland ook de aanschaf van de elektrische auto voor een schonere lucht. Door een samenwerking aan te gaan met de VS wil Nederland zich nog meer kunnen verdiepen in de ontwikkeling van de elektrische auto. De VS is een groot en machtig land die veel voor de komst van de elektrische auto kan betekenen. De samenwerking zorgt niet alleen voor steun op financieel gebied, maar ook de kennis die wordt uitgewisseld kan voor veel positieve effecten zorgen en uiteindelijk worden toegepast in de wereld van bedrijfswagens.


Bedrijfsauto zonder CO2-uitstoot

Nederland hoopt dan ook dat andere landen dit voorbeeld zullen volgen. Het uiteindelijke doel is immers dat de CO2-uitstoot overal ter wereld vermindert. Er zijn al heel wat automerken die ook met bedrijfswagens inspelen op de positieve ontwikkelingen rondom schone voertuigen. Naast elektrische voertuigen komen daar ook bedrijfswagens op waterstof bij. Denk maar eens aan de Renault Kangoo die onlangs is onthuld, een bedrijfsauto met een 60 pk sterke elektromotor gecombineerd met een brandstofcel als range extender. We zullen ze in de toekomst steeds vaker zien.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands