Deze 10 auto-hacks maken je leven een stuk makkelijker

Lifehacks zijn eigenlijk niets anders dan geniale trucjes om het leven een stuk aangenamer te maken. Breng je veel tijd door in de auto? Dan is de kans groot dat je regelmatig tegen het een en ander aanloopt. Hoe slim we onszelf ook vinden, er zijn altijd dingen in de auto die veel makkelijker kunnen. Wij schenken je een simpeler leven op het asfalt door 10 awesome auto-hacks.


1.     Dude, where's my car?

We kennen het allemaal: die ellendige zoektocht naar je auto. Waar heb je ‘m ook alweer geparkeerd en – nog belangrijker – hoe kom je nou weer op die plek? Goed nieuws! Google Now onthoudt waar je je auto hebt geparkeerd en geeft Google Maps vervolgens opdracht het je te laten zien aan de hand van een kaart. Je maakt met je smartphone een foto van je geparkeerde auto en je hoeft nooit meer doelloos rondjes te lopen in de hoop je auto te vinden.


2.     Nooit meer koude pizza eten

Je wil jezelf trakteren op een lekkere pizza en maakt een tussenstop bij de pizzeria. Je ziet dat ‘ie net vers uit de oven komt, maar tegen de tijd dat je thuis bent en ‘m op je schoot legt is de pizza koud. Zonde! Zo houd je je pizza op temperatuur: Leg de pizza op de bijrijdersstoel, zet de stoelverwarming aan en geniet alsnog van een lekkere warme pizza bij thuiskomst.


3.     Het dashboard weet waar de tankdop zit

Wie kent het niet? Je zit in een vreemde auto en je moet tanken, maar waar zit nu die tankdop? Werp een blik op je dashboard en kijk naar de pijl naast het pompicoontje. Deze wijst altijd naar de kant waar je tankdop zit. Ideaal, toch?


4.     Zo kom je zonder airco de zomer door

Er is niet veel zon nodig om de temperatuur in de auto flink op te laten lopen. Die tropische hitte is, voornamelijk de eerste minuten, een ware kwelling voor je. Je kan de deuren tegen elkaar openzetten om de temperatuur snel te doen dalen, maar door het gebrek aan rijwind zal dit niet erg effectief zijn. Je kan veel beter een raam openen en de deur aan de andere kant van de auto met tussenpozen open- en dichtdoen. Op deze manier duw je de warme lucht uit de auto en zal de temperatuur geheid dalen. Wie heeft nou nog airco nodig?


5.     Blinkende koplampen

Tandpasta maakt niet alleen je tanden goed schoon, je kan er zelfs je koplampen mee reinigen. Wat heb je nodig? Een schone poetsdoek, tandpasta en wat spierballen en schrob vervolgens het vuil van de koplampen. Spoel met warm water de tandpasta van de lampen, wrijf ze droog en je koplampen blinken als nooit tevoren.


6.     Koffiefilters

Wie had nu gedacht dat een klassieke koffiefilter kan helpen bij het schoonmaken van het dashboard van een auto? In plaats van een doekje en wat water kan je ook een koffiefilter en afwasmiddel gebruiken. Zo haal je heel eenvoudig stof weg én wordt het dashboard tegelijkertijd ontvet. Je kan trouwens ook wat druppeltjes olijfolie in combinatie met een koffiefilter gebruiken om lelijke vlekken te verwijderen.


7.     Hoe nuttig automatten zijn

Gelukkig kunnen we op dit moment genieten van een lekker zonnetje, maar in ons koude kikkerlandje kan er ook veel neerslag vallen. Mocht je ooit vastzitten in sneeuw of modder, onthoud dan dat automatten je altijd uit deze benarde situatie kunnen bevrijden. De matten geven de banden namelijk meer grip waardoor je je auto in een mum van tijd weer op het asfalt hebt.


8.     Hulp bij bevroren autoslot

We blijven nog even bij het winterweer. Helaas kan het ook voorkomen dat het slot van je auto bevriest. Geen nood als je geen ontdooispray bij de hand hebt, je kan toch altijd nog je föhn of aansteker voor de dag halen. Of: desinfecterende handspray. Ja, het werkt echt!


9.     Je kin voor een groter bereik

Heb je onze eerste truc genegeerd, maar je kan nog steeds je auto niet vinden op de parkeerplaats? Wij laten je nog een trucje zien. Auto’s worden tegenwoordig standaard geleverd met centrale deurvergrendeling in plaats van een traditionele sleutel. Je kan dus gemakkelijk van een afstand je auto openen en sluiten om hem zo terug te vinden. Helaas werkt dit maar binnen een bepaalde afstand. Om het bereik van de sleutel te vergroten, houd je de afstandsbediening onder je kin en je vergroot het bereik met maar liefst een paar meter. Je hoofd versterkt namelijk de straling van de sleutel, waardoor je van een grotere afstand je auto kan openen.


10.     Low-budget smartphonehouder

We weten als geen ander hoe vervelend het is dat je je smartphone achter het stuur niet kan gebruiken zonder smartphonehouder, simpelweg omdat je ‘m soms echt nodig hebt, bijvoorbeeld als navigatie. Hoewel deze tip meer in de categorie van de tijdelijke oplossingen valt, is ‘ie niet minder bruikbaar. Haal een elastiekje door het verwarmingsrooster, zodat je smartphone vast blijft hangen. We willen er nog wel even bij zeggen dat deze lifehack vooral geschikt is als noodoplossing.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands