Bedrijfswagen exporteren naar Oekraïne

Een bedrijfswagen exporteren? Oekraïne blijft de grootste exportmarkt voor gebruikte bestelauto’s van Nederlandse eigenaren. Wel werden er minder bedrijfswagens geëxporteerd.


In totaal werden er tot en met juli van dit jaar 27.079 gebruikte bedrijfswagens geëxporteerd tegenover 37.098 stuks een jaar eerder, een daling van 27 procent. Oekraïne is al jaren de grootste afzetmarkt voor gebruikte bestelauto’s. Bijna een kwart van de occasionbusjes worden hier verkocht. Polen (15%) en Roemenië (12%) staan op plek twee en drie.


Flinke terugval

Een bedrijfswagen exporteren naar Oekraïne werd met name vorig jaar veelvuldig gedaan. In augustus 2013 had zelfs meer dan de helft van alle gebruikte bedrijfswagens Oekraïne als bestemming. En toen kende de export een flinke terugval van ruim 50 procent naar slechts 5 procent. Volgens VWE is de daling veroorzaakt door strengere importheffingen die door de toenmalige regering werden afgekondigd. In de maanden daarna groeide de export naar Oekraïne weer enigszins, maar door de politieke onrust kreeg de export begin dit jaar opnieuw een klap. Sinds het tweede kwartaal van dit jaar is de export van gebruikte bedrijfswagens weer op het oude niveau. VWE kan hier echter geen duidelijke verklaring voor geven. Het kan zijn dat de politieke situatie na het eerste kwartaal van dit jaar weer stabieler is geworden. De cijfers zijn van voor de tragische vliegtuigramp en de nieuwe crisis is Oekraïne.


Welke bedrijfswagen exporteren?

Natuurlijk zijn bepaalde modellen nu eenmaal populairder dan andere modellen. In de eerste zeven maanden van 2014 werd het vaakst de Volkswagen Caddy geëxporteerd naar Oekraïne. Op plek twee staat de Volkswagen Transporter, gevolgd door de Opel Vivaro. Hieronder vind je de top 10 modellen.


Zelf voertuig exporteren

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je een bedrijfswagen wilt exporteren. De belangrijkste is reden is de opbrengst van het voertuig. De kans is namelijk groot dat je bedrijfswagen meer oplevert over de grens.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands