Vanaf 2022 aan de snelheidsbegrenzer?

Af en toe maken we er ons allemaal wel schuldig aan. Te hard rijden. Soms bewust, maar vaak ook onbewust. Maar niet meer voor lang als het aan de EU ligt.


Als het aan Europarlementariërs ligt zijn nieuwe auto’s vanaf 2022 verplicht voorzien van een snelheidsbegrenzer. Dit staat in een nieuw wetsvoorstel, welke dus nog niet definitief is goedgekeurd. Een snelheidsbegrenzer zou de verkeersveiligheid flink moeten bevorderen. Zo zou het systeem het aantal verkeersdoden met 20% kunnen verminderen. Over de hele EU gerekend zou dit binnen 15 jaar maar liefst 25.000 verkeersdoden moeten voorkomen.De snelheidsbegrenzer gaat gebruik maken van intelligente technologie. Via een GPS en een camera weet de auto precies hoe hard je mag. De camera herkent verkeersborden en weet zo precies dat jij bijvoorbeeld op een provinciale weg maximaal 80 kilometer per uur mag. Via speciale technologie wordt het motorvermogen hierop aangepast waardoor je simpelweg niet boven deze snelheid zult komen. Wel zal het mogelijk zijn om door het gaspedaal extra in te trappen kort te versnellen. Wel zo veilig bij bijvoorbeeld noodsituaties. Maar al na enkele seconden zal de auto dit weer uitschakelen en terug gaan naar de normale maximum snelheid.


Andere veiligheidsmaatregelen waar de EU aan zit te denken zijn automatische noodremsystemen en rijstrookhulp. Wil jij dus lekker gas blijven geven? Koop je nieuwe auto dan binnen 3 jaar. Anders zou het wel eens zo kunnen zijn dat je in je nieuwe sportwagen met begrenzer een oude roestbak die niet voorzien is van deze technologie voor moet laten gaan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands