De Survivalgids voor Pasen: sla je slag tijdens de paasshows

Pasen staat weer voor de deur: een gezellig weekend dat in het teken staat van de paasbrunch met familie en eieren zoeken. Ook autoverkopers kijken uit naar Pasen. Tweede paasdag staat bekend om de dag dat er flink gescoord kan worden in de showroom. Ook jij kunt je slag slaan door je oude auto in te ruilen voor een nieuw model. Met onze ‘Survivalgids voor de paasshows pak je dubbelop winst!


Tijdens Pasen zijn er veel autobedrijven extra uren geopend. Nederlanders trekken er in zo’n weekend graag op uit, waardoor volgens traditie meubelboulevards en autoshows druk bezocht worden. Autobedrijven geven jou de gelegenheid eens ongestoord rond te kijken en je potentiële nieuwe stalen ros te aanschouwen in de showroom. Kortom, tweede paasdag is bij uitstek de dag om te scoren. Dit geldt niet alleen voor professionele autoverkopers, maar zeer zeker ook voor jouw als jij je oude auto wilt verkopen voor een nieuwe. Autodealers vieren ook Pasen, waardoor autoverkopers flink uitpakken. Hoe kun jij daar je voordeel mee doen?


Paasacties auto’s

Autobedrijven willen op tweede paasdag altijd beter draaien dan het jaar ervoor. Zij reiken dan ook naar allerlei middelen om zoveel mogelijk nieuwe of gebruikte auto’s te verkopen. Folders worden verspreid, commercials zijn overal te zien en te horen en je wordt overspoeld met banners op internet. Het ene bedrijf stunt met drie jaar gratis onderhoud, de ander geeft je €1.000,- voordeel op een actiepakket of 15 procent korting op een auto, direct uit voorraad leverbaar. Alle instrumenten worden ingezet om de koper te laten beslissen. Wij helpen jou de juiste keuzes te maken om tot de beste deal te komen.


De Survivalgids voor Pasen: stapsgewijs naar de beste deal

De beste deal voor jou is zo min mogelijk geld bij de aanschaf van je nieuwe auto te hoeven doen. Daarvoor is een goede voorbereiding nodig, evenals enkele vrije uurtjes om op pad te gaan. Wat heb je nodig om op tweede paasdag zo voordelig mogelijk een auto te kopen en het maximale voordeel in eigen zak te steken? Wij nemen het stap voor stap met je door.


Stap 1: Vind het juiste onderdak

Omdat je immers nooit op voorhand weet waar je in terecht kan komen is het verstandig vooraf te bepalen welke auto’s je waar wilt gaan bekijken. Gebruik bijvoorbeeld eerste paasdag om de verschillende acties op een rij te zetten. Onthoud dat autobedrijven flink uitpakken en online alvast een tipje van de sluier oplichten. Vergelijk de acties en auto’s van verschillende automerken en dealers en bepaal welke showrooms de moeite waard zijn te bezoeken.


Stap 2: Vergeet je kompas niet

Als je vooraf hebt bepaald welke autobedrijven je wil bezoeken, stippel dan vooraf de route uit zodat je niet verdwaald als je je tussen de verschillende showrooms wil verplaatsen. Neem voor de zekerheid je kompas mee zodat je altijd de goede richting op gaat. Om het maximale uit je dag te halen is het verstandig je route zo efficiënt mogelijk in te plannen. Des te meer auto’s je kunt bekijken nu de kortingen voor het oprapen liggen.


Stap 3: Overleven doe je niet alleen

Zorg voor gezelschap als je het maximale uit je zoektocht naar een andere auto wil halen. Met meerdere mensen is de kans op overleven in de vele showrooms stukken groter dan wanneer je in je eentje bent. Vooral als je niet veel verstand van auto’s hebt en je onzeker voelt in onderhandelingen. Zorg dat je wordt bijgestaan door iemand met verstand van zaken.


Stap 4: Denk aan je voedselbron

Om je zoektocht goed te doorstaan, is het belangrijk over een voedselbron te beschikken zodat je op krachten blijft en je gedachten erbij houdt. Hoe hongerig je ook bent naar een andere auto, trap niet in de verkooppraatjes van de autoverkopers. Zij maken alleen een deal waar ze zelf beter van worden. Ga dus niet klakkeloos akkoord met de vraagprijs, maar informeer altijd wat de nettoprijs is als je een auto wil inruilen wat de nettoprijs is als je niets in te ruilen hebt. Als je niets inruilt moet je een korting tot 12 procent kunnen bedingen. Laat je daarom nooit afschepen met een gratis matten set of auto reiniging set.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands