Camper verkopen, wat kan er misgaan?

Een camper is een kostbaar bezit. Vaak heeft de camper veel geld gekost en dan wil je ook comfort hebben. Dat maakt een camper ook aantrekkelijk voor dieven. Wat kan er misgaan bij een camper verkopen?

De aanschaf is niet de enige hoge kostenpost aan een camper. Want wat dacht je van de verzekering, het onderhoud en de afschrijving? Als je dan ook nog bedenkt dat je de camper slechts enkele weken in het jaar gebruikt, dan kun je misschien maar beter de camper verkopen.


Hoe kun je een camper verkopen?

Een camper verkopen is vaak een stuk lastiger vergeleken met het verkopen van een auto, omdat er gewoonweg minder potentiële kopers te vinden zijn. De afgelopen vijf jaar is de populariteit van campers wel gestegen. Het aantal verkochte gebruikte campers is in vijf jaar tijd toegenomen van 4.000 naar 5.500 stuks per jaar. Toch kunnen veel mensen hulp gebruiken bij de verkoop van een camper. Daarom kiezen steeds meer consumenten voor bemiddelingsverkoop: een bedrijf dat de verkoop van je camper voor je regelt. Dit kan heel handig zijn, want je hoeft immers niet meer zelf met je camper op pad voor een koper. Maar ook achter deze manier van camper verkopen kunnen gevaren schuilen.


Camper niet bij verkoper achter laten

Bij een bemiddelingsverkoop kan het bedrijf eisen dat de camper wordt verplaatst naar het terrein van het bedrijf. Pas hier mee op! Je hebt dan namelijk geen zicht en zeggenschap meer. Het komt vaak voor dat op deze manier onderdelen verdwijnen. Let goed op of je een bordje ziet hangen dat je wordt wijst op ‘stalling voor eigen risico’. Dit zegt namelijk doorgaans al genoeg.Als je de knoop hebt doorgehakt om je camper te verkopen, verdiep je dan ook in wat een redelijke prijs voor je gebruikte camper is. Op deze manier kun je je ook al veel ellende besparen. Oplichters bieden vaak in eerste instantie een prijs die vele malen hoger ligt dan de handelsprijs. Natuurlijk wil jij graag het maximale bedrag voor je camper, maar laat je niet verleiden door gladde praatjes. Gladde praatjes is een middel om te zorgen dat jij de camper via een mondelinge overeenkomst hebt verkocht, maar alleen nog ‘even moet wachten op het geld’. De camper wordt alvast meegenomen, maar het geld van de reeds verkochte camper is weg of het bedrijf wordt ondertussen failliet verklaard. Het kan ook zijn dat je plotseling een veel lager bedrag krijgt dan is overeengekomen.


Online camper verkopen

Het internet kan uitkomst bieden. Je kunt namelijk eenvoudig een advertentie online plaatsen en reacties afwachten van potentiële kopers uit heel Nederland. Dit scheelt je heel wat kilometers, maar wees wel alert. Behalve particulieren zijn er ook veel oplichters actief op grote advertentie websites. Probeer ikwilvanmijnautoaf.nl eens uit. Het is gratis, vrijblijvend en je loopt geen enkel risico aangezien er alleen maar RDW-erkende inkopers aangesloten zijn.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands