Automerken verkopen in Nederland

De verkoopcijfers van de grote automerken, je zou zeggen dat ons kleine landje daar geen invloed op heeft. Maar dan doen wij ons eigen land tekort. Deze automerken doen het erg goed in Nederland.


Als je naar de wereldwijde verkoopcijfers van de automerken kijkt die alle landen samen hebben verzamelt, valt Nederland niet echt op. Maar wanneer we kijken naar de Europese markt, kunnen we toch best goed meedoen met de grote jongens. We staan namelijk op de zevende plek in de Europese top met 387.835 auto’s die nieuw zijn verkocht. Dit is toch nog een afzet van 3% als je kijkt naar de totale verkopen in Europa, namelijk 13.006.451 verkopen. En dat is dus helemaal zo slecht nog niet. Vooral de volgende automerken zien Nederland als belangrijke markt.


Mitsubishi meest verkocht

Mitsubishi is erg blij met Nederland, want het merk wist het afgelopen jaar 12.044 aantal auto’s aan ons land te verkopen. Wanneer je kijkt naar het totaal aantal verkochte Mitsubishi’s in Europa 102.364 dan heeft Nederland met 11,8% een behoorlijke bijdrage geleverd aan het succes van dit automerk.

Vooral de Mitsubishi Outlander is erg in trek bij de Nederlanders. Van het totale aantal Mitsubishi verkopen in Nederland zijn 69% Outlanders. Verder kon Mitsubishi zijn Space star ook goed kwijt aan Nederland.


Volvo in Nederland

Ook Volvo is een van de veel gekochte automerken in Nederland. Het merk zegt zelf dat 2014 de boeken in gaat als uitstekend jaar en daar heeft Nederland ook een grote bijdrage aan geleverd. Volvo zegt zelfs dat ze de zesde plaats in de totale Nederlandse automarkt innemen. Het merk verwacht de komende jaren dat het alleen maar beter kan gaan met de aanwezigheid van Volvo in Nederland. Van de 254.610 verkochte exemplaren in Europa heeft ons kikkerlandje er 22.002 ingekocht. Vooral de Volvo V40 en Volvo V60 zijn populaire modellen die de Nederlandse consument graag koopt.


Luxe automerken

Het luxe merk Lexus doet het ook steeds beter bij de Nederlander. Van de verkochte automerken in Nederland staat Lexus op nummer drie met 1.850 verkopen.

Dit aantal is ook best goed als je kijkt naar de 31.079 in Europa verkochte auto’s. Het best verkopende model van Lexus is al een aantal jaar de CT 200h. Dit model biedt veel comfort en heeft een luxe uitstraling. Daarnaast is dit model ook erg zuinig en dat is wat de Nederlander steeds meer zoekt in een auto.


Suzuki Alto en Swift

Niet alleen in Nederland en Europa deed het Japanse merk het erg goed. Wereldwijd nam Suzuki een uitstekende positie in. Het automerk staat namelijk drie keer in de lijst van best verkochte auto’s ter wereld. En ook Nederland heeft zijn steentje bijgedragen, want aan Nederland verkocht het merk 8.527 auto’s. In Europa waren dit 162.828 exemplaren. Al jaren zijn de Suzuki Alto en de Suzuki Swift veel gekochte auto’s en dit is ook wereldwijd terug te zien. Suzuki staat namelijk op nummer 1 met de Suzuki Alto en op nummer drie met de Suzuki Swift in de lijst met best verkochte auto’s ter wereld. In ons land is het afgelopen jaar de Suzuki Alto veel ingekocht.


Kia compact en klein

Ook Kia is erg blij met Nederland als verkoopregio. Kia heeft namelijk het afgelopen jaar 17.291 Kia modellen aan Nederland verkocht. In heel Europa waren dit 353.719 stuks. Om deze verkoopsuccessen te blijven stimuleren heeft Kia de tien best verkopende dealers uit Nederland de zogenoemde ‘Top dealer award 2014’ uitgereikt. De dealers verkochten de kleine compacte Kia Picanto het meest. Daarmee bereikt Kia de vijfde plek in het automerken overzicht. Het is dus erg verschillend hoe de automerken het doen in Nederland. Eerder zagen we namelijk al dat een aantal automerken als Lancia, Daihatsu, Dodge en Saab zich juist terugtrokken uit Nederland. Zij zagen de verkoopcijfers in Nederland alleen maar dalen en besloten daarom dan ook de stekker uit ons land te trekken.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands