Auto wrappen? Nieuwe kentekencard!

Je hoeft niet meer van je huidige auto af als je de lakkleur van je auto zat bent. Je kunt eenvoudig je auto wrappen. Bedenk wel dat je dan een nieuwe kentekencard nodig hebt.

Je auto pimpen door bijvoorbeeld getinte ramen en hippe bumpers en velgen kennen we al heel wat jaren. De Volkswagen Golf wordt het vaakst gepimpt. Maar met hippe velgen ben je er natuurlijk nog niet. Dan wil je ook dat de kleur van de lak bijpassend is. Je auto een andere kleur geven was voorheen ondenkbaar, maar tegenwoordig razend populair. Het zogenaamde ‘car wrappen’ geeft je eindeloos veel mogelijkheden. Mocht het toch niet bevallen, dan pak je de auto gewoon opnieuw in met een ander kleurtje. Ook voor je bedrijfswagen!


Ook voor een bedrijfswagen is auto wrappen een snelle oplossing om je auto in een handomdraai te veranderen in een rijdend visitekaartje. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos! Wil je je bedrijfswagen vanwege de Olympische Spelen oranje kleuren of wil je liever je bedrijfswagen voorzien van een logo? Dankzij de plakfolie kunnen al je ideeën werkelijkheid worden. Ook hier is het grootste voordeel dat je het later makkelijk kunt verwijderen.


Gekleurde autolampen

Eén van de nieuwste mogelijkheden is een auto met gekleurde koplampen. Heb je je auto in een nieuwe kleur, dan wil je natuurlijk de koplampen ook stylen. Philips heeft de ColorVision-autolampen ontwikkeld, die beschikbaar zijn in paars, blauw, geel en groen.

Om verwarring te voorkomen hebben ze de kleur rood niet opgenomen in het assortiment. De ColorVision-autolampen zijn de eerste gekleurde koplampen die voldoen aan alle Europese wetgeving op het gebied van autoverlichting. De gerichte lichtbundel naar voren blijft gewoon wit. Een gekleurde coating maakt een kleur naar keuze zichtbaar in de reflector.


Heeft auto wrappen ook nadelen?

Niemand is het ontgaan dat vanaf 1 januari van dit jaar het papieren kentekenbewijs plaats heeft moeten maken voor het kentekenbewijs op creditcardformaat. Iedereen die na 1 januari 2014 een auto (ver)koopt, zal te maken krijgen met de kentekencard.

Deze kentekencard is ook direct een nadeel voor het auto wrappen. Op de kentekencard zijn gegevens van onder andere de auto opgenomen. Denk daarbij aan de datum van eerste toelating, datum van tenaamstelling en brandstof. Er zijn verplichte en optionele gegevens. In totaal kent de kentekencard dertig gegevens. Als je de kleur van je auto wilt veranderen en de kleur is vermeld op het Voertuigbewijs deel 1A of op de kentekencard, dan moet de RDW de kleur aanpassen. De gegevens op de kentekencard en de gegevens van het voertuig moeten volgens de wet namelijk overeenkomen. Op het moment dat je een aanpassing doorvoert, dan moet er een nieuwe kentekencard afgegeven worden. Of je de kleurwijziging aan de RDW moet doorgeven, hangt af van het soort voertuig. Een kleurwijziging geldt alleen voor auto’s en kampeerwagens tot 3.500 kilogram. Van de voertuigen waarvan je de kleurwijziging wel moet doorgeven aan de RDW, staat de kleur op het kentekenbewijs vermeld.


Hoe zit het met paramagnetic paint?

Een variant op auto wrappen is het zogenaamde paramagnetic paint. Door een magnetisch veld rond de auto te creëren kun je met een druk op de knop de kleur van de auto veranderen. Op deze manier heeft je auto dus nooit een andere kleur, omdat je je auto alle kleuren van de regenboog kunt geven. Hoe gaat de RDW daarmee om? Als je auto verschillende kleuren heeft, maar er wel sprake is van een hoofdkleur, dan geef je deze hoofdkleur door. Kun je niet duidelijk aangegeven wat de nieuwe hoofdkleur is, dan bepaalt de RDW welke hoofdkleur op de kentekencard komt te staan. Het aanpassen van de kleur bij de RDW is gratis.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands