Wat doen 300.000 Volkswagens in de woestijn?

Binnenkort zijn er honderdduizenden Volkswagen auto’s te zien in de Amerikaanse woestijnen. Wat ze daar doen? Ze staan er tijdelijk geparkeerd totdat het bedrijf duidelijkheid heeft over de volgende bestemming van de auto’s. Het gaat namelijk om auto’s die het bedrijf terug heeft gekocht van klanten naar aanleiding van het dieselschandaal.


Dit schrijft de Duitse krant Handelsblatt. Het gaat om auto’s met 1.2, 1.6 en 2.0 TDI-motoren die een paar jaar geleden betrokken waren bij het dieselschandaal en nu bekend staan als sjoemeldiesels. De Duitse autofabrikant was genoodzaakt om de voertuigen terug te kopen van vele duizenden klanten.



Het terugkopen van deze auto’s is natuurlijk een lastig probleem, maar waar je al honderdduizenden auto’s daarna moet laten is ook een uitdaging. Om al deze auto’s te stallen heeft Volkswagen 37 parkeerterreinen gehuurd. Onder andere een in de woestijn in Californië. Ook worden er voertuigen gestald bij een vervallen papierfabriek en in een niet meer gebruikt voetbalstadion in Detroit. Het gaat om een tijdelijke oplossing. De auto’s zullen op hun locatie onderhouden worden door Volkswagen. Volkswagen is in afwachting van een besluit van de Amerikaanse autoriteiten. Afhankelijk van dat besluit worden de wagens aangepast en alsnog verkocht of geëxporteerd.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands