De Volkswagen Golf is jarig! 45 jaar lang ieder minuut een verkochte Golf

Het is al jarenlang een van de bestverkochte automodellen ter wereld. De Volkswagen Golf. Vorige week is het boegbeeld van Volkswagen 45 jaar geworden.

Op 29 maart 1974 begon de productie van de Volkswagen Golf in de Volkswagen Fabriek in Wolfsburg. De Golf sloeg in als een bom en bleek een regelrechte hit. Al 2 jaar na de introductie verkocht Volkswagen het miljoenste exemplaar van de Golf. In deze 45 jaar zijn er meer dan 35 miljoen stuks van verkocht en daarmee is de Golf de bestverkopende auto van de Duitse autoproducent.

Per jaar zijn er gemiddeld 780.000 exemplaren van het model van de band gerold. Volgens onze berekeningen komt dit neer op zo’n 89 verkochte Golfs per uur. Volkswagen zelf claimt dat het om de 41 seconden een nieuwe Golf weet te verkopen. Gezien het Nederlandse straatbeeld geloven we deze bewering graag. Toch is de Volkswagen Golf niet de meest verkochte auto ter wereld. Deze eer gaat naar de Toyota Corolla, waarvan er wereldwijd gezien zo’n 46 miljoen zijn verkocht.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands