Elon Musk: "Volgend jaar miljoen zelfrijdende Tesla-taxi's"

Elon Musk heeft grote ambities met Tesla. De grote man van Tesla maakte deze week bekend dat hij de ambitie heeft om volgend jaar een dikke miljoen zelfrijdende taxi's op de weg te krijgen in de V.S.

Ook onthulde Musk een nieuwe microchip die het mogelijk maakt voor een auto om zelfstandig te rijden. Hiermee heeft volgens de Tesla topman het bedrijf alles in handen om auto's autonoom te laten rijden. Het bedrijf gaat zich nu richten op het verbeteren van de software en dan zouden de auto's de weg op kunnen. Of Musk en Tesla deze ambitie waar kunnen maken is twijfelachtig. Volgens experts zou het nog meerdere jaren kunnen duren voordat het daadwerkelijk zo ver zal zijn dat auto's volledig autonoom gaan rijden. Binnen twee jaar wil Musk tevens Tesla's leveren waar het stuur ├╝berhaupt niet meer aanwezig is.

De markt voor zelfrijdende auto's en taxi's is momenteel een erg concurrerende markt. Niet alleen autobedrijven als Mercedes (Daimler) & Tesla zijn hiermee bezig. Ook tech-bedrijven zoals Google en Uber mikken op deze markt. Uber werkt hiervoor opmerkelijk genoeg samen met stofzuigerfabrikant Daimler. Uber & Daimler proberen dit in het begin van het volgende decenium te realiseren.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands