‘Toen ik hier kwam, werd ik met open armen ontvangen’

Tiffany Dooghe is 23 jaar en woont in Hengelo. In 2014 kwam ze terecht bij Dealerdirect in Leuven (BE). Enkele jaren later ruilde ze haar vertrouwde omgeving in voor een nieuw avontuur in Enschede. Hoe haar het bevalt tussen al die Nederlanders? Ze vertelt het je graag!


Hoe ben je bij Dealerdirect terechtgekomen?

‘Nadat ik in België verschillende horecabaantjes had gehad, besloot ik om mijn carrière ergens anders voort te zetten. Ik kwam een vacature van Dealerdirect tegen en heb gelijk gesolliciteerd. Ondanks mijn gebrek aan ervaring, kreeg ik toch een kans. Ik heb eerst een paar jaar in België gewerkt en toen om een overplaatsing naar Nederland gevraagd. Daar begon mijn avontuur in een ander land!’


Wat houdt jouw functie precies in?

‘Ik hou me met heel veel verschillende dingen tegelijk bezig. In België werkte ik als klantenservicemedewerker, waardoor ik hier ook word ingeschakeld voor dat soort taken. Verder vul ik mijn werkdag met het maken van een planning voor de dealers, zodat het ophalen en leveren van de voertuigen goed verloopt. Dit doe ik voor zowel Nederland als België. Daarnaast help ik mijn collega’s met Franse vertalingen.’


Welke eigenschappen heb je nodig voor deze functie?

‘Je moet geduld hebben, begrip tonen en prioriteiten kunnen stellen. Daarnaast moet je ook analytisch sterk zijn. Ik breng veel uren door in Excel, daar moet je goed mee kunnen omgaan.’


Hoe bevalt het om als Vlaming tussen al die Nederlanders te werken?

‘Het heeft even wat tijd gekost voordat ik eraan gewend was, maar het ging gelukkig makkelijker dan ik had verwacht. De meeste collega’s kende ik al doordat ik vanuit België veel contact met ze had, alleen had ik ze nog nooit ontmoet. Toen ik hier kwam, werd ik met open armen ontvangen. De werkomgeving en de sfeer is hier heel leuk. Ik ga dan ook met veel plezier iedere dag naar mijn werk.’


Vind je de afwisseling tussen het Vlaams en Nederlands niet lastig?

‘Er zit wel enig verschil tussen de twee talen. In het begin hield ik er een woordenboekje bij om er zeker van te zijn dat ik de juiste woorden gebruikte. Ik ben het gewend om mensen aan te spreken met ‘u’, ‘mevrouw’ of ‘mijnheer’, terwijl mijn collega’s de klanten gewoon tutoyeren.’


Wat is het leukste aan je werk?

‘Omdat ik geruime tijd in België heb gewerkt, heb ik al wat zakenrelaties opgebouwd. Het is dan makkelijker om contact te leggen met elkaar. Ook heb ik door mijn tweetaligheid (Frans en Nederlands) veel contact met alle afdelingen binnen het bedrijf. Er staan regelmatig collega’s naast mijn bureau voor een kleine gunst. Dit doe ik met alle plezier en blijf daardoor ook telkens bijleren.’


Wat zijn de pittige kanten van deze functie?

‘Omdat mijn takenpakket zo gevarieerd is, is het soms moeilijk om me strak aan de planning te houden. Ik weet dan niet waar ik moet beginnen en welke taak prioriteit heeft. Maar daar leer je met de tijd wel mee omgaan. Ook vind ik het lastig om ‘hard’ op te treden tegen dealers wanneer dat soms nodig is. Ik heb een goede relatie met hen opgebouwd, en dan is het niet makkelijk om je van een andere kant te laten zien.’


Is Dealerdirect het bedrijf waar je oud bij wilt worden?

‘Of ik hier oud wil worden weet ik nog niet, maar ik wil hier zeker nog een aantal jaren blijven werken. Ik woon nu 6 maanden in Nederland en heb inmiddels een nieuw huis, nieuwe vrienden en een hele bende leuke collega’s om me heen verzameld. Ik zit nu op een plek waar ik met alle plezier werk en wil blijven werken. Dus ik vrees dat Dealerdirect nog lang niet van mij af is!’


Wil je in Nederland blijven wonen of keer je ooit nog eens terug naar België?

‘Ik heb er lang over nagedacht om te verhuizen naar Nederland. Een jaar lang heb ik elk weekend op en neer gependeld. Een ritje van 5 á 6 uur, alleen om mijn vrienden te zien. En dan moest ik nog terug. Dat was natuurlijk niet vol te houden. Ik voel me helemaal thuis hier en ben niet van plan om terug te keren naar België. Althans niet om te wonen.’


In welke auto rij je zelf?

‘Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik nog geen rijbewijs en een auto heb. Gelukkig heb ik plannen gemaakt om dit jaar mijn papiertje te halen. En wanneer ik daarin slaag, staat er een mooie Chevrolet Matiz klaar op mij te wachten.’

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands