Stranden met een lege tank - € 1500 boete?

Hoe ver komen we nog met de nog aanwezige benzine. In menig auto hebben bestuurders en inzittenden het er wel eens over. In de meeste auto's zit nog wel een aardige reserve, zelfs als het waarschuwingslampje al is gaan branden. Maar hoeveel dit precies is blijft gokken. Mocht je toch stranden met een lege tank dan kan dit binnenkort wel eens een kostbare zaak worden.


Als het aan VVD-kamerlid Remco Dijkstra ligt worden langs de snelweg gestrande automobilisten namelijk beboet met maar liefst € 1500. Dit kan dus bijvoorbeeld zijn vanwege een lege tank, maar ook door een lege accu. Het kamerlid vindt het niet meer van deze tijd dat dergelijke kwesties als een noodgeval worden gezien. Met de huidige technologie is het stranden met je auto de eigen schuld van de bestuurder.

Vorig jaar nog bepaalde het gerechtshof in Leeuwarden dat stranden door bijvoorbeeld een lege tank of accu een noodgeval is. Daardoor verviel de tot dan toe gehanteerde boete van € 230. De boete zou niet alleen voor de benzine- en dieselrijders moeten gaan gelden maar ook voor elektrische voertuigen. Deze zijn in hun bereik in grotere mate afhankelijk van het weer, de wind en de temperatuur. Ook hebben deze auto's langs de snelweg minder laadpunten en is het bereik vaak sowieso al kleiner. Extra oppassen dus voor de elektrische rijders onder ons mocht het allemaal doorgaan. Het door Dijkstra voorgestelde bedrag is in een enorme verhoging, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld spookrijden, waarvoor momenteel € 640 voor staat.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands