Niet meer vol gas op de Autobahn?

De auto heeft het zwaar in Duitsland. In steeds meer grote steden komen er dieselverboden. En nu is de onbeperkte snelheid op de Autobahn misschien aan de beurt.

De Duitse Autobahn staat voor veel mensen synoniem aan scheuren. Op veel stukken van de Duitse snelweg is er geen snelheidslimiet. Wil je hier nog een keer van genieten? Wees er dan snel bij want het scheuren op de Autobahn is wellicht binnenkort voorbij. Het Duitse ministerie van Transport heeft namelijk een commissie opgericht om te onderzoeken of het invoeren van een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur zich kan lonen. Deze maximumsnelheid zou niet alleen beter moeten zijn voor het milieu maar ook de veiligheid ten goede moeten komen.

Het is namelijk zo dat op de stukken snelweg zonder snelheidslimiet aanzienlijk meer ongelukken gebeuren en slachtoffers vallen als op de stukken waar wel een snelheidsbeperking is ingesteld. Opvallend genoeg is ook de Duitse auto-industrie vertegenwoordigd in de commissie. Het onderzoek moet nog beginnen en beslissingen zijn nog lang niet genomen. Voorlopig trekken er dus nog groepen ‘Autobahntoeristen’ speciaal naar Duitsland om lekker te scheuren op de Autobahn.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands