Ikwilvanmijnautoaf.nl geeft (S)Cool on Wheels vervolg

Hoe is het om te leven en sporten met een handicap? Fonds Gehandicaptensport en ikwilvanmijnautoaf.nl slaan de handen ineen om leerlingen in het basisonderwijs kennis te laten maken met gehandicaptensport. Afgelopen week was het de beurt aan de kinderen van groep 8a van basisschool de Zevenster in Denekamp.

Als een van de grootste autoverkoopsites van Nederland even geen wielen verkopen, maar juist wielen weggeven in het kader van het landelijk voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels. Ikwilvanmijnautoaf.nl steunt het initiatief van Fonds Gehandicaptensport om grote onduidelijkheid over gehandicaptensport weg te nemen en liet daarom de kinderen van de Zevenster in Denekamp afgelopen week sporten in een rolstoel.

Een ervaring rijker

Het zien van vele filmpjes, het stellen van vragen aan Geert Henk Wessels en Johan Reekers van (S)Cool on Wheels, die beiden een lichamelijke handicap hebben, en een potje basketbal spelen in een rolstoel hebben grote indruk op de kinderen gemaakt.

“Op spelenderwijs ervaren hoe het is beperkt te zijn in je mobiliteit leert kinderen dat iedereen moet kunnen sporten. Dat vinden wij belangrijk”, aldus Bas Oude Luttikhuis, algemeen directeur ikwilvanmijnautoaf.nl. (S)Cool on Wheels geeft via clinics kinderen op de basisschool voorlichting over handicaps. In de theorieles kunnen de leerlingen vragen stellen en bekijken ze video’s over welke topprestaties mensen met een handicap moeten leveren om deel te nemen aan het dagelijks leven. Tijdens het praktijkgedeelte zullen zij in de gymzaal sporten in een rolstoel. De voorlichtingen moet kinderen leren dat iedereen moet kunnen sporten en dat niemand buitenspel mag staan.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands