Ruim 300 bezoekers Banenmarkt ikwilvanmijnautoaf.nl

Ikwilvanmijnautoaf.nl banenmarktDe eerste editie van de Banenmarkt van ikwilvanmijnautoaf.nl is ronduit een succes te noemen. “Meer dan 300 geïnteresseerden kwamen afgelopen zaterdag een kijkje nemen. Het heeft al onze verwachtingen overtroffen”, vertelt directeur Bas Oude Luttikhuis. Oude Luttikhuis zoekt 40 nieuwe collega’s om de forse groei van de Enschedese organisatie in goede banen te leiden. De traditionele manier van personeel werven had niet het gewenste effect. “We hebben het wel geprobeerd via een krantenadvertentie en online advertenties, maar doordat we tientallen mensen zoeken was dat niet effectief genoeg.”

Laat je zelf zien

Ikwilvanmijnautoaf.nl zocht naar een manier om aan de hand van iemands vaardigheden direct te kijken welke functie bij hem of haar past. Uiteindelijk zag Oude Luttikhuis een Bezoekers in Enschede autoverkoopsitebanenmarkt als een leuke en laagdrempelige manier om kandidaten kennis te laten maken met het bedrijf en visa versa. “Mensen hebben vaak veel meer kwaliteiten dan op hun cv vermeld staat. Door geïnteresseerden op ons kantoor te verwelkomen worden zowel de werkzoekenden als wij gestimuleerd om verder te kijken dan de cv en werkervaring.” Bezoekers kregen een rondleiding van medewerkers en konden direct een formulier met gegevens invullen. “Ze konden vooraf aangeven welke functie ze voor ogen hebben. Hoewel de profielen van vacatures en kandidaten niet altijd op elkaar aansloten, konden we snel schakelen en zoeken naar een functie die wellicht beter zou aansluiten. Op die manier leidt het uiteindelijk minder vaak tot de verkeerde persoon op de verkeerde plek. De reacties van de bezoekers waren dan ook zeer positief.”

Vervolgstappen

Het team van ikwilvanmijnautoaf.nl heeft, tot groot genoegen van het management, met veel gemotiveerde werkzoekenden gesproken en sluit niet uit ooit een tweede editie te organiseren. “Wij zien de Banenmarkt als de ideale gelegenheid om kandidaten te vinden waar je als werkgever naar zoekt. Aangezien we de volgende stap hebben gezet in de groei van de organisatie kan het maar zo zijn dat wij op korte termijn nog meer collega’s zoeken.” Voor nu heeft de directeur er vertrouwen in dat alle vacatures gevuld kunnen worden met de belangstellenden die zaterdag langs zijn geweest. “Voor elke vacature hebben wij geschikte kandidaten gevonden die wij voor vervolggesprekken uitnodigen. Hopelijk kunnen we ook direct de eerste contracten ondertekenen”, lacht Oude Luttikhuis. Bekijk hieronder de compilatie van RTV Oost.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands