Putten in plaats van verkeersdrempels in opkomst

Overheden in Europa hebben een nieuw wapen in de strijd tegen hardrijders. Een speciaal soort put kan drempels op termijn doen vervangen.


Het uit Zweden afkomstige concept genaamd Actibump is een stalen plaat die 6 centimeter in de grond weg kan zakken voor verkeer die te hard rijden. Een radar die gekoppeld is aan de plaat meet de snelheid van het verkeer.Het systeem is succesvol getest in verschillende Zweedse en Deense steden. Zo daalde het aantal snelheidsovertreders in 30-kilometerzones van 75 naar 21 procent. Ook in andere Europese landen wint het systeem terrein. Onder andere in Groot-Brittanië en Tsjechië.


Grote voordeel van dit concept is dat alleen hardrijders ermee te maken hebben. Voor de verkeersdeelnemers die zich gewoon aan de geldende maximumsnelheid houden is er weinig overlast omdat de put gewoon op zijn plaats blijft. Een drempel is daarentegen ook vervelend als je er met de toegestane snelheid overheen rijdt. Ook kunnen ambulances, politie en brandweer met een speciale zender het systeem uitschakelen.


Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands