Praten met je navigatiesysteem

Praten met je navigatiesysteem. Het klinkt nu nog een beetje raar misschien maar als het aan Mitsubishi Electric ligt is het de toekomst. Het bedrijf wil de techniek die in smartphones en smart speakers zoals de Alexa van Amazon Alexa en Google Home naar de auto brengen.

In de beginjaren wezen de navigatiesystemen ons de weg, niet alleen op het scherm zelf maar ook door de aanwijzingen uit te spreken. Inmiddels zijn de meeste navigatiesystemen al uitgerust met een ‘voice command’ waardoor je de instructies met je stem door kan geven. Handig als je aan het rijden bent want hierdoor kun je je handen aan het stuur houden en je ogen op de weg.

Maar dit was allemaal nog wel eenrichtingverkeer. Mitsubishi Electric werkt aan een navigatiesysteem die actief kan reageren op vragen die je hebt. Welke afslag je moet nemen, hoe ver het nog is naar de bestemming en of er files staan. Het intelligente navigatiesysteem heeft antwoord. Het systeem zou zelfs zo slim zijn dat het vragen van andere passagiers, zoals je kinderen op de achterbank, kan negeren. Mitsubishi Electric is een onderdeel van autoproducent Mitsubishi. Maar de nieuwe technieken en producten zullen ook voor andere autoproducenten beschikbaar worden.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands