Nieuwe politiewagen: Audi A6 met topsnelheid van 250 kilometer per uur

De Nederlandse politie is sinds kort de trotse eigenaar van een nieuw type politiewagen. De Audi A6 moet de politie helpen in de strijd tegen overvallers en plofkrakers.

Met de doorsnee politieauto's, zoals een Volkswagen Touran, stond de politie vaak machteloos tegenover criminelen in snelle wagens. Omdat het niet gaat om kleine misdaden is de A6 ook nog een gepantserd. Ook is de auto uitgerust met enkele speciale accesoires zoals een stroboscoop waarmee achterop liggende auto's verblindt kunnen worden. Politieagenten die in deze auto gaan rijden moeten een aanvullende opleiding volgen om verantwoord met deze snelle wagen om te gaan.

Het prijskaartje van de A6 is een flinke 80.000 euro. Dit is aanzienlijk hoger dan de doorsnee politiewagen. Ook is er nog zo'n 10.000 euro uitgetrokken voor het bepantseren van de auto. Momenteel zijn er 45 van deze speciale voertuigen verspreid over het land. Dit gaat worden uitgebreid naar 90 voertuigen. Zo kan de politie straks overal in het land snel ingrijpen. De Audi A6 is niet de eerste snelle auto van het Nederlandse politiekorps. In het verleden heeft de politie ook al de beschikking gehad over een Porsche 911 (topsnelheid 247 km/u) en een Volvo V70 (topsnelheid 220 km/u)

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands