Nieuw: dit verkeerslicht springt op rood voor hardrijders

België denkt de oplossing te hebben in de strijd tegen hardrijders. Een stoplicht die kan registreren of er auto's te hard aan komen rijden en uit zichzelf op rood kan springen moet de snelheidsduivels het leven zuur maken.


De constructie is mobiel zodat de instanties deze kunnen verplaatsen van locatie naar locatie. Als hardrijder weet je zo nooit waar je de constructie kan verwachten. De Vlaamse instanties willen beginnen op bekende sluiproutes waar vaak te hard gereden wordt.

Menig hardrijder zal wellicht ook het rode licht voor het verder lege kruispunt niet respecteren. Maar ook daar hebben de Belgen rekening mee gehouden. Achter het rode licht staat namelijk een flitser. Zo kunnen de snelheidsduivels zowel een boete voor de snelheidsovertreding als voor het negeren van een rood licht verwachten. Tegelijkertijd wordt goed gedrag beloond want de automobilisten die zich netjes aan de maximum snelheid houden hebben doorgaans groen licht. Mocht je toevallig achter een hardrijder rijden heb je alleen pech en moet je ook wachten voor het rode licht. Zo krijgen de hardrijders ook nog te maken met boze medeweggebruikers. Door deze combinatie verwachten de Vlaamse verkeersdeskundigen het aantal hardrijders terug te kunnen dringen. Ook de Nederlandse instantie VVN is positief over het systeem.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands