Dit is de bestemming voor gebruikte Nederlandse plug-in hybrides

Plug-in hybrides hebben een goede periode gehad in Nederland. Vanaf 2013 zijn er vele exemplaren van verkocht vanwege stimulering door een gunstige bijtelling. Maar nu deze voordelen weer vervallen willen we van onze plug-in hybrides af. België blijkt een populaire afzetmarkt voor deze voertuigen.

In 2019 zijn tot dusver 1.875 plug-in hybrides geëxporteerd naar het buitenland. Een hele flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Een stijging van maar liefst 235%. België blijkt een geliefde bestemming voor dit deel van het Nederlandse wagenpark. Zo’n 23 procent van de geëxporteerde plug-in hybride’s vertrekt naar België. Maar ook in Hongarije en Duitsland doen de Nederlandse plug-in hybride’s het goed. Hier gaan respectievelijk 17 en 13% van de voertuigen heen. Gek genoeg zijn de gebruikte hybride’s in Nederland niet populair.

Het grootste deel van deze geëxporteerde plug-in hybride’s waren Mitsubishi’s Outlanders PHEV. Van dit model zijn er dit jaar alleen al maar liefst 893 vertrokken naar andere landen. Ook de Volvo V60 D6 plug-in is een populair model.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands