Lees hier wat een auto-specialist bij ‘Ikwilvanmijnautoaf.nl’ doet!

Je wilt je auto verkopen, maar weet niet goed waar je moet beginnen. Je hebt geen tijd om langs verschillende dealers te gaan, maar je wilt ook geen vreemde mensen bij je aan deur. Je twijfelt over de staat van je auto en kunt niet goed inschatten hoeveel je er nog voor kunt krijgen. Gelukkig helpt onze auto-specialist, Dick Mulders, je uit de brand!

Dick Mulders is 26 jaar, woont in Oldenzaal en is al 3 jaar werkzaam als auto-specialist bij Dealerdirect.

Hoe ben je terecht gekomen bij Dealerdirect?

De zus van een goede vriend van mij werkte al bij Dealerdirect. Zij adviseerde me eens naar een Dealerdirect Selectie dag te gaan. Aangezien ik van jongs af aan al een passie heb voor auto’s, was ze ervan overtuigd dat dit een mooie uitdaging voor mij zou zijn. Eenmaal aangekomen op de selectie dag ging alles heel snel. Na een korte introductie, een aantal opdrachten en een pitch, werd ik samen met nog een jongen uitgekozen en mocht ik beginnen bij Dealerdirect. Ik was vanzelfsprekend erg trots dat ik gekozen ben uit een selectie van 30 kandidaten!


Kun je iets vertellen over je functie bij Dealerdirect?

Als autospecialist ben ik verantwoordelijk voor het bij elkaar brengen van verkoper en koper. Ik help de verkoop van een auto zo soepel mogelijk te laten verlopen en probeer de verkoper waar ik kan zoveel mogelijk te ontlasten. Daarnaast help ik de autodealer met de inkoop van auto’s. We bieden de consument een stukje gemak. Hij krijgt geen vreemde mensen over de vloer en krijgt de afgesproken prijs. En dat geheel kosteloos. Soms hoor je de vreemdste verhalen. Een tijdje geleden sprak ik iemand die zijn auto via Marktplaats had aangeboden. Na verkoop zou de koper de auto op komen halen voor een vooraf afgesproken bedrag. Hij kreeg een groep mensen aan de deur die geen Nederlands, Engels of Duits spraken. Dit is moeilijk communiceren. Toen de kopers steeds minder wilden betalen, besloot hij niet akkoord te gaan en zijn auto via Ikwilvanmijnautoaf.nl te verkopen. Bij ons verkoop je je auto aan een erkende en gecontroleerde autodealer. Bij privé verkoop weet je nooit wie je voor je hebt.


Hoe zie je jezelf bij Dealerdirect over 5 jaar?

Nog steeds in de verkoop van auto’s! Ik hoop tegen die tijd wel iets meer verantwoordelijkheid te krijgen.


Wat is het leukste aan je werk?

Dat ik mensen kan helpen met een succesvolle verkoop van hun auto. Voor de meeste mensen is een auto veel waard. Het geeft hen status. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het belangrijk voor ze is dat de verkoop ervan goed verloopt. Soms hoor ik na afloop dat de verkoper na het afleveren van zijn auto, direct een nieuwe auto gekocht heeft bij de autodealer. Erg leuk om te horen!


Waar mag het een goede auto-specialist niet aan ontbreken?

Zelfvertrouwen en presteren onder druk. Soms zie je een auto die moeilijk te verkopen is. Dan moet je het durven om die uitdaging aan te gaan. Verder is het belangrijk dat je goed kunt luisteren en kritiek accepteert, zodat je jezelf kunt blijven verbeteren. Hoe ziet je team eruit? Behulpzaam, motiverend en vooral gezellig.


Wat is het leukste dat je met je collega’s hebt meegemaakt?

Er zijn superleuke familiedagen, uitjes, en feestjes georganiseerd maar voor mij blijft dagelijks werken met mijn collega’s toch het leukste van allemaal. Samen lachen maar ook samen knokken voor de beste plek.


Wat is het vreemdste dat je meegemaakt hebt met een klant?

Ik had eens een gesprek met een man die ik lastig kon verstaan, omdat hij een accent had. Na hem een aantal keren om de plaatsnaam gevraagd te hebben, verstond ik het nog steeds niet. Uiteindelijk hebben we het opgelost door de naam te spellen. Gelukkig kon de man er ook wel om lachen. Soms zijn klanten zo tevreden dat ze ons een taart of bloemen willen sturen.

Wat is je lievelingsauto?

Een BMW in al zijn hoedanigheid. Wat als je één dag de baas zou zijn van Dealerdirect, wat zou je dan doen? Ondersteunen bij de verkoop van boten en schepen/Recreatievaartuigen, omdat veel mensen die ik spreek daar behoefte aan hebben.


Heb jij hulp nodig bij de verkoop van je (recreatie)voertuig? Wat zou jij nog graag willen weten? Laat het weten in een reactie!

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands