Ikwilvanmijnautoaf.nl als 16e geëindigd in Scan Covery Trial 2014


Het nieuwe jaar begon al direct sportief voor het team van ikwilvanmijnautoaf.nl. Op 4 januari stond namelijk de start van de negende editie van de Scan Covery Trial op het programma. Een rit van ruim 7.000 kilometer naar de Poolcirkel en terug binnen zeven dagen.


Het team achter ikwilvanmijnautoaf.nl is al jaren actief in zogenaamde endurance rally’s van dit type. Aan het woord is Niels Oude Luttikhuis: “Deze combinatie van autosport, zware beproevingen en het steunen van goede doelen spreekt ons erg aan. Onze eerste rit reden we al in 2005, en inmiddels is dit de vijfde keer dat we in diverse samenstellingen meereden”.


Editie 2014


In 2014 was ikwilvanmijnautoaf.nl zowel deelnemer als mobiliteitssponsor van het grootste Scandinavisch autosportavontuur van Europa. Niels Oude Luttikhuis, een van de oprichters van ikwilvanmijnautoaf.nl, durfde naar eigen zeggen het avontuur met zus Kim wel aan en vertrok op 4 januari vanuit Enschede naar Scandinavië. Hoewel de temperaturen minder laag waren dan in voorgaande edities, was de rit zeker niet gemakkelijker. Niels: “De sneeuwgrens lag dit jaar een stuk hoger dan de afgelopen edities, dit maakt het er echter niet makkelijker op. Met name bij temperaturen rond het vriespunt kan het wegdek erg verraderlijk zijn. De zogenaamde ‘black ice’, die zich met name rond deze temperaturen voordoet, levert ieder jaar weer veel blikschade op.” Het tweetal eindigde uiteindelijk als 16e van de 75 deelnemende auto’s.


MS Research

De Scan Covery Trial draait niet om de snelste tijd, maar om rijvaardigheid en het ophalen van geld voor goede doelen. De teams worden via GPS-tracking op afstand in de gaten gehouden en op bijvoorbeeld snelheidsovertredingen staan flinke boetes. Niels en Kim reden dit jaar duizenden kilometers voor stichting MS Research.


Scan Covery Trial 2013

Zoals gezegd, was ikwilvanmijnautoaf.nl vorig jaar ook al een van de vele deelnemers van de Scan Covery Trial. Bekijk hieronder een impressie van de vorige editie.Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands