Een huurauto op vakantie? Voorkom oplichting

Volgens de consumentenbond blijft het aantal meldingen van oplichting bij het huren van een auto in het buitenland toenemen. Toeristen blijken een makkelijke prooi voor onbetrouwbare verhuurbedrijven. Ze maken handig gebruik van de vakantiestress, vreemde taal en vreemde omgeving waarin toeristen zich bevinden om hun klanten extra kosten aan te smeren. Van extra verzekeringen, hoge brandstofvergoedingen tot flinke kosten voor al bestaande beschadigingen. Ga jij op vakantie en ben je van plan op je bestemming een auto te huren? Let dan op de volgende punten.


* Boek de auto in Nederland. Zo heb je rustig de tijd om de voorwaarden door te nemen.

* Lees je in over verhuurbedrijven. Online zijn veel ervaringen van anderen te vinden.

* Extra verzekeringen dekken lang niet alles. Lees je ook hier weer goed in over alle voorwaarden. Schade aan banden en bodem vallen vaak buiten de verzekeringspakketten.

* Hoe zit het met de brandstofkosten? Laat je geen extra kosten aansmeren en kijk van tevoren waar je in de buurt van het verhuurbedrijf zelf de auto weer vol kunt tanken voor het inleveren.* Leg de auto bij het huren vast. Vooral de al aanwezige schades en ook de kilometerstand. Laat dit vastleggen door een medewerker van het verhuurbedrijf.

* Het je zelf een navigatiesysteem. Neem deze dan mee. Ter plekke huren is namelijk een duur. Ook kun je je smartphone gebruiken

* Zorg ervoor dat het verhuurbedrijf is geopend bij het inleveren en vraag om een verklaring dat de auto onbeschadigd en volgetankt is ingeleverd.

Deel dit artikel op:

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands