Herfstvakantie t(r)ips

Heb jij het ook gemerkt? De herfst heeft dit jaar stilletjes zijn intrede gedaan, ingegeven door de zachte temperaturen. Ongemerkt vallen de blaadjes van de boom dit jaar. Herfst is een van de mooiste jaargetijden gekenmerkt door de prachtige kleurenpracht. De herfstvakantie is door de zachte temperaturen en prachtige kleuren, dit jaar een prachtige tijd om even op stap te gaan met familie, vrienden of je geliefde. Wij hebben daarom voor je een lijst samengesteld waar je kunt genieten van de prachtigste kleuren, zachte temperaturen, waar je van prachtige omgeving en van echte herfst activiteiten kunt genieten. En natuurlijk, makkelijk te bereiken met de auto!

Veluwe
In de herfst wordt je hier echt verbijsterd door de kleurrijke bladeren op de grond in de bomen en de hei die haar mooiste kleuren toont. Dit on-Nederlands mooi natuurgebied is de ideale plek om tijdens je herfstvakantie een bezoekje te brengen. Een aanrader is om langs Nunspeet, Vierhouten, Uddel, Garderen, via Apeldoorn, Epe en ’t Harde te rijden. Een bezoek aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller Müller museum is natuurlijk niet te missen. In het museum vind je één van de grootste verzamelingen van 'Van Gogh'
noord-veluwe
Giethoorn
Iedereen die al eerder in Giethoorn is geweest zal vast wel weten dat het erg druk in de zomer is, ga daarom in de herfstvakantie naar Giethoorn en geniet van de rust. Giethoorn wordt in de herfst door de prachtige kleuren de romantische plek om door te brengen. Het word door romantici ook wel 'Hollandse Venetië' genoemd. Het dorp is uniek in Nederland, er is veel water, boogbruggetjes, vonders en een super gezellige sfeer. De boerderijtjes staan op eilandjes wat het gebied nog unieker maakt. Het dorp is het beste te bekijken tijdens een vaartocht per fluisterpunter, kano of verzorgde rondvaart. Je bevindt je in een supermooi natuurgebied en je kan een sloep huren die je zelf kan besturen, leuker kan het haast niet! Hou je niet van varen? Dan kun je ook een fiets huren om de mooie omgeving te ontdekken.
giethoorn-a
Waddeneilanden
Waddeneilanden bezitten een ongekende prachtig natuur die in de herfstvakantie al haar kleurenpracht toont.
De waddeneilanden bieden in de hersft een scala aan pracht en praal-door haar prachtige natuur- en herfst activiteiten. Zo kun je tijdens de herfstvakantie gezellig naar Herfstmarkt in De Waal op Texel. Op 23 oktober is er genoeg te beleven op Texel dankzij diverse leuke workshops, lekker eten en een rijk aanbod aan producten die rechtstreeks van het eiland afkomstig zijn. Lekker vers dus! Voor de kinderen zijn er ook verschillende activiteiten georganiseerd er is bijvoorbeeld een draaimolen, een clown en gezellige muziek. Op 29 oktober zijn op Texel ook leuke activiteiten te vinden, van fotografie tot avondwandelingen. Vlieland staat bekend om zijn cranberries. In de herfstvakantie is er een Cranberryweek die plaatsvindt van 17 t/m 29 oktober. Tijdens de Cranberryweek wordt gevierd dat Vlielanders in het najaar cranberry’s oogsten. Vlieland staat dan geheel in het teken van de cranberry. Op de eilanden Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog is ook genoeg te beleven. Er zijn verschillende activiteiten, of je nou tijdens de Nacht van de nacht met een huifkartocht sterren wilt kijken, tijdens Hollumer Molendag alles wilt weten over het leven van een molenaar of er creatief op uit wilt met diverse museumactiviteiten, op de Waddeneilanden kan het allemaal. vlieland
Teutoburgerwoud
In Duitsland staat Het Teutoburgerwoud. Een prachtige plek om wandelend te genieten van al het pracht en praal dat de natuur kan bieden in de herfst. Een mooi bosgebied met prachtig uitzicht en leuke, gezellige steden en dorpjes. Het bosrijke gebied beschikt over mooie wandelpaden en een betoverend uitzicht. Tip: Combineer je bezoek aan Teutoburgerwoud met een bezoek aan Münster, daar heb je mooie water kasteren, de Münster Dom en je kan er uitgebreid winkelen!
teutoburgerwoud
Londen De herfstvakantie is het beste moment om een bezoek aan Londen te brengen. Het is dan het perfecte weer om de stad te bezichtigen, niet te warm niet te koud en is een stuk rustiger dan in andere maanden. Londen is een van de leukste Europese hoofdsteden voor een stedentrip. De Engelse stad heeft z’n eigen karakter en bezienswaardigheden. Of je nu wilt shoppen, een museum bezoeken of naar een musical wilt gaan, Londen biedt het allemaal.
Als je naar Londen wil moet je er wel rekening mee houden dat je het kanaal over moet steken. Dat kan op verschillende manieren: onder water, op het water en in de lucht. De snelste vervoersmiddelen naar Londen zijn het vliegtuig en de trein. Let op, het kan zijn dat je veel tijd verliest doordat je van je woonplaats naar de luchthaven moet reizen. Ook van af Londen airport naar het centrum van de stad is een tijdrovende trip. De trein is het snelste vervoersmiddel met een minimale reistijd van 4 uur, afhankelijk van waar je opstapt. Een andere optie is om met een bus te reizen, reken op een reistijd van ongeveer 11 uur. Je kan ook zelf met de auto naar Londen. Je moet wel rekening houden met een lange reistijd, extra kosten, dure parkeerplaatsen in Londen en tol. Onze laatste tip; let erop dat je in Engeland niet aan de rechterkant van de weg kunt rijden.
In Londen is het zeker een aanrader om een wandeling langs de Theems te maken. Tijdens de wandeling kom je de bekendste bezienswaardigheden van de stad tegen zoals: de London Eye, Big Ben, het House of Parliament, de Tower Bridge en St Pauls Cathedral.
Londen heeft enorm veel winkels en is één van de beste plekken om goed te winkelen. Straten zoals: Oxford Street, Regent Street, Bond Street, Belgravia en Sloane Street zijn de bekendste winkelstraten en dus zeker een bezoekje waard. Het regent vaak in Londen dus vergeet niet je paraplu mee te nemen!
londena
Parijs
Parijs beleven in de herfst is echt een aanrader. Parijs is dan op haar hoogtepunt als ‘de stad van de liefde. Naast de herfst kleuren en zacht weer is het beleven van Parijs een stuk aangenamer door het lage toeristen aantal. Voor de liefhebbers van kunst en cultuur zijn er verschillende bekende en minder bekende musea in Parijs. De leuke wijken als Montmartre, Quartier Latin, Saint-Germain en Le Marais zijn zeker een bezoek waard. Tijdens jouw citytrip Parijs kun je natuurlijk ook heerlijk genieten van de sfeervolle restaurants en bistro’s die de stad rijk is. Als je van mode houdt ben je natuurlijk helemaal op de juiste spot. Parijs is een van de belangrijkste modehoofdsteden van de wereld en is dus de ideale plek om te winkelen. Parijs biedt winkels van de verschillen prijsklassen. De duurdere winkelstraten en pleinen in Parijs zijn onder andere Avenue des Champs-Élysées, Rue de Faubourg Saint-Honoré, Rue Royale, Place Vendôme, Avenue Montagne en een aantal uit de negentiende eeuw overgebleven passages. Natuurlijk bestaat Parijs niet alleen uit dure winkels, er zijn ook genoeg grote betaalbare winkelketens te vinden die we in Nederland ook hebben. Een aanrader is het overdekte winkelcentrum Les Quatre Temps, waar je ongeveer driehonderd winkels verzameld ziet.
parijs
Rome
In de zomer is het meestal te warm en druk om al die prachtige plekken in Romw te bezichtigen, de herfstvakantie is daarom de perfecte tijd daarvoor. Niet te warm of te koud, niet te druk.
Rome is Rome. Niet te vergelijken. Ademt op elke hoek historie. Het bekendste van alle bezienswaardigheden in Rome is natuurlijk het Colosseum, voorheen het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn: Forum Romanum, Sint Pietersbasiliek en plein, Pantheon, Trevi Fontein, Villa borghese park en galerij en Zoomarine.
rome
Dit zijn onze tips om volop van je herfstvakantie te genieten! Ga je één van onze tips volgen of ga je heel wat anders doen? Laat het weten in een reactie!

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands