Gaat 30 kilometer per uur de nieuwe norm worden?

Als het aan de RAI-vereniging ligt gaat de maximale snelheid binnen de bebouwde kom omlaag. Waar we momenteel nog 50 kilometer per uur mogen rijden zou dat straks omlaag moeten naar een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur.

Het terugdringen van de maximumsnelheid zou de veiligheid moeten bevorderen en zo het aantal verkeersslachtoffers verder moeten terugdringen. Bij een snelheid van 30 kilometer per uur is de remweg immers een stuk kleiner dan bij 50 kilometer per uur. Dit kan in sommige gevallen het verschil maken tussen leven en dood. Niet alleen de verkeersveiligheid zou gebaat zijn bij het aanpassen van de maximum snelheid. Ook de geluidsoverlast zou terug kunnen worden gedrongen met deze maatregel.

Doordat het steeds drukker wordt op straat met verschillende soorten gemotoriseerde en elektrische voertuigen is het aanpassen van de maximum snelheid de oplossing om het veilig te houden. Volgens Steven van Eijck, voorzitter van de RAI-vereniging, zijn snelheidsverschillen tussen verschillende voertuigen op de 50 km-wegen een van de voornaamste oorzaken van ongevallen. Door met zijn allen dezelfde snelheid aan te houden los je dit probleem dus op.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands