Dit doet een affiliate marketeer bij Dealerdirect!

Lotte Veldhof is 31 jaar, woont in Oldenzaal en is al 5 jaar werkzaam als affiliate marketeer. Ze heeft ervaring opgedaan bij Zalando, Webprint en Wehkamp en werkt inmiddels alweer 9 maanden bij Dealerdirect.

lotte-1 Hoe ben je terecht gekomen bij Dealerdirect? Via een gemeenschappelijke kennis die Niels en mij met elkaar in contact heeft gebracht. Mijn kennismakingsgesprek met Niels en Vincent, oprichters van Dealerdirect, was erg positief! Het was een informeel, ontspannen en leuk gesprek. Ze vertelden met passie over het bedrijf dat ze opgezet hebben, waardoor ik (aangestoken door hen) met veel enthousiasme aan de slag ging als affiliate marketeer.
Wat is Affiliatie marketing?
Affiliate marketing is een vorm van online marketing, waarbij affiliates (partners) een vergoeding krijgen voor de verkopen of aanmeldingen die ze voor een adverteerder genereren. In principe kan iedereen met een website, blog of nieuwsbrief een linkje of banner naar ikwilvanmijnautoaf.nl plaatsen. Wanneer een klant op deze link klikt en zijn voertuig bij ons aanmeldt, belonen wij de affiliate met een passende vergoeding.
Voorbeeld: Marieke Jansen is helemaal gek van auto’s en deelt deze passie graag met de volgers op haar blog www.carsovershoes.nl. Haar blog is populair, want het aantal bezoekers neemt iedere maand toe. Ze besluit daarom haar blog aan te melden bij een affiliate netwerk, in de hoop er een leuk zakcentje aan over te houden. Marieke ziet in het affiliate netwerk een banner van www.ikwilvanmijnautoaf.nl en plaatst deze op haar blog.
Nikki De Jong zit thuis achter haar computer en leest het nieuwste blog artikel van Marieke op www.carsovershoes.nl. Naast het artikel ziet ze een banner van www.ikwilvanmijnautoaf.nl. Wat handig! Misschien kunnen zij haar verder helpen met de verkoop van haar oude auto. Ze besluit op de banner te klikken en haar auto aan te melden. Op dit moment ontvangt Marieke een leuke vergoeding voor haar bijdrage.
Wat is het doel van Affiliatie marketing?
Naast meer omzet (of beter nog: winst) verschilt dit per adverteerder en per affiliate. Mijn doel is zoveel mogelijk affiliates aansluiten die zoveel mogelijk, kwalitatief goede, aanmeldingen voor ons genereren. Ik vind het belangrijk hierbij een win-win situatie te creëren voor zowel de affiliate als voor ons.
Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit?
Die is echt iedere dag anders. Ik probeer aan het begin van iedere week een lijstje te maken met taken die ik die week op wil pakken. Als ik aan het einde van de week terug kijk, heb ik heel veel gedaan behalve de taken op die lijst. Ik ben veel in contact met bestaande en nieuwe affiliates, dit brengt altijd onverwacht werk met zich mee. Evenals de rapportages die ik dagelijks bijwerk. Hoe erg ik er soms ook van baal dat ik niets op mijn lijstjes gedaan krijg, het maakt mijn werk wel heel leuk en dynamisch!Wat is het leukste aan je werk?
Ik vind het erg leuk om samen te werken met collega’s, vooral van andere afdelingen. Hierdoor leer ik niet alleen meer over hun werkzaamheden, maar kan ik mijn eigen werk ook beter uitvoeren. Waar mag het een goede Affiliatie marketeer niet aan ontbreken? Lastig. Iedere affiliate is anders. De informatiebehoefte verschilt en ook het kennisniveau loopt uiteen. Een oplossing op maat en persoonlijk contact is daarom erg belangrijk. Maar ook transparantie en het creëren van een win-win situatie voor alle partijen mogen niet vergeten worden. Hoe ziet je team eruit? Mijn ‘affiliate-team’ bestaat momenteel uit mijn stagiaire Jan en mijzelf. Samen maken wij onderdeel uit van het onlinemarketingteam.
Wat is het leukste dat je met je collega’s hebt meegemaakt? Op vrijdag, aan het einde van de werkdag, barst er onder het genot van een biertje vaak een nerf-gun gevecht los. Het nerf-gun gevecht vindt plaatst tussen de ene kant van de 1ste verdieping (IT) en de andere kant (Marketing, BI en ICT).
Het was leuk om te zien dat dit niet onopgemerkt is gebleven bij Niels en Vincent, die inmiddels ook een gigantische nerf-gun hebben aangeschaft waar ze vorige week (al schietend) mee over de afdeling renden!
Hoe zie je jezelf bij Dealerdirect over 5 jaar? Ik hoop dat ik tegen die tijd voor alle landen en labels een succesvol affiliate programma heb opgezet.
Wat is je lievelingsauto? Hahah.. Ik twijfel of ik beter een willekeurige auto kan kiezen, of eerlijk antwoord zal geven. Ik heb echt helemaal niets met auto’s, behalve dat ze me veilig en zo goedkoop mogelijk van A naar B brengen.
lotte-paint
Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over het affiliate programma van ikwilvanmijnautoaf.nl? Stuur dan een mailtje naar affiliate@dealerdirect.nl.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands