Doe-het-zelf met autobanden

We kunnen aankomend weekend nog genieten van het mooie weer, maar voor je het weet staan de gure wintermaanden voor de deur. Er wordt wel eens gezegd: rijd met winterbanden als de ‘r’ in de maand zit. Ben je toe aan een nieuw setje banden? Gooi je versleten autobanden niet weg! Met enige fantasie zijn er volop mogelijkheden voor het recyclen van banden waarmee je je tuin, keuken of woonkamer in een handomdraai een artistiek tintje kan geven.


Wist je dat je een autoband gemiddeld 65.000 kilometer kunt gebruiken? Daarna is hij wel aan vervanging toe. Een garage kan zich ontfermen over je oude banden, maar je kan ze ook mee naar huis nemen en je eigen doe-het-zelf-project beginnen. Wij geven je inspiratie.

Sta niet stil

Wat is je woonkamer zonder een klok? Klokken hoeven niet langer alleen erg functioneel te zijn, het mogen ook echte eyecatchers zijn. Er zijn verschillende klokken te koop, maar je kunt er ook zelf één maken. Ja, echt! Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan er een klok van maken. Altijd al een klok van een autoband gewild? Haal het uurwerk uit een oude klok, bevestig deze aan de autoband en je bent klaar!

Heen en weer

Wie kent ‘m niet? De ouderwetse bandenschommel. Ooit door boeren gebouwd, maar inmiddels zijn ze ook in de stedelijke achtertuin te vinden. Dit is te danken aan de vele creatieve mogelijkheden voor de constructie van zo’n robuuste schommel. Een must in elke tuin! Breng wel altijd een vernislaag aan op de band zodat het zwarte rubber niet afgeeft. Nog een tip: boor gaten onderin de autoband zodat het regenwater niet in de band blijft staan.

Plantenband

Ben je het helemaal zat dat de bloempotten je in de winter kapotvriezen? Dat zal met deze plantenbakken van rubber niet gebeuren. Hang een autoband aan de muur en je hebt een originele plantenbak. Je kunt ook een border maken door autobanden te stapelen. Zo zijn er een tal van mogelijkheden. Vergeet je ze niet een fris kleurtje te geven voor een speels effect?

Autoband als fietsenrek

Fungeert bij jou thuis de muur, struik, heg of schutting nog steeds als fietsenstalling? Wees creatief en maak een fietsenrek van een paar oude autobanden. Het kost je verder niets. Het idee is alleen niet geschikt als je het fietsenrek op tegels wilt plaatsen. Je moet de banden namelijk voor de helft in de grond graven.

Alles voor je huisdier

Je hond verdient een plekje wat voor hem is, waar hij kan slapen of zich kan terugtrekken als het hem te druk wordt. Wat is nu een fijnere gedachte dat hij dat doet in een mand gemaakt van jouw oude autobanden waar jij veel mooie kilometers mee hebt gereden? Een kussentje erin en je hebt een originele hondenmand.

Zandband

Een zandbak zou niet mogen ontbreken in een kindvriendelijke tuin. Wil jij niet zo’n standaard schelp of schildpad in je tuin? Vul dan een autoband met zand en je hebt je eigen originele zandband. Verf ‘m in een kleur naar keuze en je kids zullen gegarandeerd plezier hebben! Autoband als tafel

We hebben het al gezegd, maar je kunt werkelijk alles van een autoband maken. Wat dacht je van een tafel? De meest eenvoudige variant is die met een glasplaatje. Leg een autoband op zijn kant, glasplaatje erover en klaar! Je kunt er vervolgens nog een plaid of kussen onder leggen voor het effect. Andere varianten zijn de band bedekken met touw of hout in plaats van glas. Boekenplank

Creatief en behoorlijk effectief is de boekenplank gemaakt van een autoband. Hang een band op aan de muur, maak er enkele plankjes in en je kunt het gebruiken als boekenplank. Zitje

Hoezo een dure loungeset? Lekker chillen doe je natuurlijk op je zelfgemaakte stoel van oude autobanden. Een autoliefhebber als jij kan dan perfect tot rust komen. Maak er meerdere en je hebt een gezellig en bijzonder origineel hoekje. Kroonluchter

Je tijd het liefste doorbrengen in luxe en stijl? We kunnen natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar aan de lamp hoeft het in ieder geval niet te liggen. Hang een autoband aan het plafond, draai er een paar glimmertjes in en je hebt een sjieke kroonluchter. Welk ideetje vind jij het leukst? Uiteraard zijn er nog heel veel andere dingen wat je met een autoband kan doen. Wat kan jij nog verzinnen?

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands