Autoverzekeringen fors duurder

De WA-verzekering is dit jaar flink duurder. In vergelijking met vorig jaar vallen ze maar liefst 11,4 procent hoger uit, aldus vergelijkingssite autoverzekering.nl. In totaal komt dit erop neer dan een consument nu gemiddeld 700 euro aan WA-verzekering kwijt is per jaar.

 

Dat de WA-verzekeringen stijgen is een trend die al een paar jaar te zien is. Vergeleken met zo’n 3 jaar geleden betalen we maar liefst 21,3 procent meer aan WA-verzekering. Een bedrag wat neerkomt op een dikke 10 euro per maand.

 


Deze stijging is nodig omdat er minder geld voor de aansprakelijkheidsverzekeringspremies binnen komt dan dat er uitgekeerd wordt. Zo kost de WA-verzekering de verzekeringsmaatschappijen honderden miljoenen euro’s per jaar. Dit heeft toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) uitgezocht. Als de prijzen niet zouden stijgen zouden er verzekeraars in de problemen kunnen komen.

 

Bredere autoverzekeringen daalden dan weer met hun tarieven. De allriskverzekering en WA beperkt casco zijn goedkoper geworden. Respectievelijk met 1,4 en 3,1 procent en zijn toch nog winstgevend voor de verzekeringsmaatschappijen.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands