Autoverkopen juni - Tesla Model 3 best verkochte model

De autoverkopen van juni zijn bekend gemaakt door de Bovag en Rai vereniging. Verrassende winnaar is de Tesla Model 3. In juni gingen er 2.487 exemplaren van over de toonbank. Daarmee is de Model 3 goed voor zo'n 6 procent van alle verkochte auto's.

In totaal werden er in juni 41.671 nieuwe auto's verkocht. Als reden voor het goede presteren van de Model 3 wordt de prijs genoemd. Met de Model 3 blijf je namelijk precies aan de goede kant van de bijtelling. De Model 3 kost in haar standaarduitvoering namelijk 47.800 euro en blijft daarmee precies onder de 50.000 euro. Onder de zakelijke leaserijders is de Model 3 dan ook een favoriet. De Model 3 presteert overigens al een langere tijd goed. Sinds het begin van het jaar zijn alleen de Volkswagen Polo en Ford Focus vaker verkocht.


Met 2.487 verkochte exemplaren in juni liet de Model 3 de achtervolgers op ruime afstand. De Opel Karl staat namelijk op plek 2 met 1.279 verkochte exemplaren. De Renault Clio maakt met 1.201 verkochte modellen het podium compleet. De Toyota Aygo en Ford Focus volgen op plek 4 en 5.


Best verkochte merken

Volkswagen stond deze keer eens niet op de eerste plaats in de lijst met bestverkochte merken. Dankzij het succes van de Opel Karl heeft Opel hier de eerste plek gegrepen met 3.921 verkochte auto's. Volkswagen verkocht er zo'n 300 minder en staat op plek 2. Toyota maakt met 3.100 verkochte auto's de top 3 compleet. Peugeot en Renault verkochten beiden een krappe 3.000 exemplaren en staan op plek 4 en 5.

Deel dit artikel op:

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands