Autoverkopen juli - Volkswagen bovenaan

Autoverkopen juli - Volkswagen bovenaan


De verkoopcijfers van de afgelopen maand zijn bekend. In juli 2019 greep Volkswagen weer de macht. Waar in juni Volkswagen Opel voor zich moest duiden werd in juli de orde weer hersteld. Ford nam de derde plek in beslag.

Volkswagen draaide een goede maand en wist in totaal 4.885 voertuigen te verkopen in juli, bijna 14,5% van de complete markt. Opel deed het met 2.826 verkochte exemplaren aanmerkelijk slechter maar wist alsnog de tweede plaats te veroveren. Ford verkocht 2.235 voertuigen en Peugeot en Toyota staan met 2.134 en 2.085 verkochte voertuigen op de plekken 4 en 5. Verder zijn Kia, Skoda, BMW, Audi en Citroën in de top 10 terug te vinden.


Volkswagen Polo bestverkochte model


Volkswagen leverde ook het bestverkochte model van juli af. Van de Volkswagen Polo gingen er 1.373 over de toonbank. Ook hier staat Opel op de tweede plek. Van de Opel Crosland X werden er net geen 1000 verkocht. Ford Focus staat met 918 verkochte exemplaren op de derde plek. De Volkswagen Golf en Up werden 787 en 697 keer verkocht en zijn samen met de Polo de reden van de goede maand van het Duitse merk.


Occasions in de plus


De verkoop van tweedehands auto’s liet een kleine stijging zien ten opzichten van een jaar geleden. In 2019 viel de verkoop van occasions 1,4% hoger uit dan in 2018. Een oorzaak kan zijn dat vanwege de nieuwe WLTP regels de bpm is gestegen waardoor er iets minder nieuwe auto’s zijn verkocht.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands