8 vragen aan onze netwerkbeheerder Christian!

Christian Ropertz is 34 jaar en woont in Enschede. Tien jaar terug begon zijn carrière als netwerkbeheerder, vanaf maart 2015 werkt hij bij Dealerdirect. Een functie waar je volgens hem wel een beetje gestoord voor moet zijn.

Hoe ben je bij Dealerdirect terechtgekomen? ‘Vrienden en kennissen wezen mij destijds op een banenmarkt bij Dealerdirect. Op dat moment was ik nog werkzaam voor een bedrijf in Lichtenvoorde. Aangezien ik in Enschede woon en Dealerdirect letterlijk op kruipafstand zat van mijn woning, was de keuze snel gemaakt.’ Wat houdt jouw functie precies in? ‘Binnen Dealerdirect ben ik werkzaam als netwerkbeheerder. Een functie met veel uiteenlopende taken. Recent hebben we bijvoorbeeld een nieuwe belvloer ingericht met 70 pc-systemen, 70 telefoontoestellen en 140 monitoren. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij alle technische vraagstukken en hou ik mij bezig met de complete infrastructuur van Dealerdirect. Ook bij het opzetten van een nieuwe vestiging komen wij om de hoek kijken.’ Welke eigenschappen heb je nodig voor deze functie? ‘Een 9-5 mentaliteit is absoluut een no-go. We zijn per slot van rekening zeven dagen per week geopend van 8:00 – 22:00 uur. Gedurende deze tijd moet er ook support beschikbaar zijn. Een beetje stressbestendig en gestoord moet je wel zijn voor deze functie.’   Wat vind je het leukste aan je werk? ‘Genoeg. De collega’s, de teamuitjes, de vrijdagmiddagborrel. Daarnaast heb ik natuurlijk de vrijheid om iedere dag zo in te plannen zoals het mezelf uitkomt.’ Wat zijn de pittige kanten van deze functie? ‘Je moet stressbestendig zijn. Wanneer we te maken hebben met een grote storing en onze makelaars niet meer kunnen bellen, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk weer op te lossen.’ Is dit de functie die je wilt blijven uitvoeren tot aan je pensioen? ‘Mijn ambities liggen zeker wel bij netwerkbeheer. Echter zie ik mezelf nog niet werken in een datacenter. Ik heb het hier op dit moment goed naar mijn zin en leer iedere dag wel iets nieuws. Ik ben net 34 jaar, dat pensioen duurt dus nog wel even.’ Samen met je collega Edward werken jullie in dezelfde kamer, hoe bevalt dat? ‘Edward is een goede kerel. Pakt de zaken goed op en is lekker gemotiveerd. Hij is wat dat betreft net zo prettig gestoord als ik haha, dus dat gaat prima.’ In welke auto rij jezelf? ‘Een zwarte Ford Focus. In het verleden heb ik onder andere in een Mini Cooper, BMW 5-serie en Mitsubishi Lancer Evo 4 gereden. Nu moet ik het doen met een magere 100 pk. Maar hij brengt mij iedere dag van A naar B zonder hulp van de ANWB (even afkloppen).’
C:\Users\christian> verder gaan met het configureren van een switch

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands