Zo bescherm je jouw auto tegen inbraak
2016-10-26 14:18:43

De wintertijd staat voor de deur. Komend weekend kunnen we weer een uurtje langer slapen! Maar wintertijd gaat ook gepaard met slecht nieuws. Het is namelijk geen fijne periode voor je wagen. Pekel, files, lege accu's en bevroren leidingen, iedereen krijgt er wel mee te maken. Ook het aantal auto-inbraken stijgt. In de periode van november tot en met maart zijn dieven actiever dan tijdens de rest van het jaar. Ikwilvanmijnautoaf.nl zocht uit wat je kan doen om de kans op een auto-inbraak te verkleinen.

 
 Hoe voorkom je een auto inbraak?
Veel mensen laten nog te makkelijk waardevolle spullen in hun auto achter die voor dieven interessant kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan de accessoires in je auto of andere spullen die je laat liggen. Het intikken van een autoruit is makkelijk en er bestaat zelfs speciale elektronische apparatuur om je auto open te breken. Hieronder een paar tips om de kans op een inbraak te verkleinen.

schermafbeelding-2016-10-26-om-13-28-201. Let op waar je je voertuig neerzet. Afgelegen en donkere plekken hebben de voorkeur van dieven. Zet je je auto neer op een goed verlichte of drukke plek dan verklein je de kans op diefstal al aanzienlijk. 2. Dat je je waardevolle spullen goed opbergt is logisch. Verstop bijvoorbeeld niet alleen het navigatiesysteem zelf maar ook de houder en poets ook de afdruk van de zuignap even weg.
3. Neem alle autopapieren en andere waardevolle documenten mee en laat het dashboardkastje openstaan.
4. Indien mogelijk, neem de hele radio uit de auto als je deze ergens achterlaat.
5. Ben je in het bezit van een stationwagen? Dek de kofferbak dan niet af. Als je deze zichtbaar laat kunnen dieven meteen zien dat er niks te halen is.
6. Vergeet niet je sleutels goed op te bergen als je ergens heen gaat, bijvoorbeeld in een kluisje tijdens het sporten.
7. Test voor de zekerheid één keer per jaar of je alarm het nog doet.
8. Ook niet onbelangrijk, controleer of je ramen dicht zijn en je auto op slot is.
 
Bij ruim 30% van de inbraken wordt er uiteindelijk niets meegenomen. Nutteloze inbraken kun je voorkomen door meteen duidelijk te maken dat er in jouw auto niets waardevols meer ligt.
 
Toch ingebroken? Wat doe je in dit geval?
1. Mis je belangrijke papieren, een bankpas of een telefoon? Blokkeer dan meteen je kaarten en telefoonnummer om erger te voorkomen.
2. Is je rijbewijs of identiteitskaart ook gestolen? Geef dit onmiddellijk door bij de politie. Je hebt het proces-verbaal dat je van de politie krijgt nodig om deze bij de gemeente opnieuw aan te vragen.
3. Doe aangifte bij de politie, ook al zijn er geen belangrijke documenten gestolen. Je verzekering heeft dit nodig als bewijs.
4. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij.
5. Vergeet niet je auto goed te stofzuigen. Een gebroken autoruit breekt in duizenden kleine stukjes die zich in jouw auto kunnen verspreiden.
 schermafbeelding-2016-10-26-om-13-28-30
 
We hopen dat je auto de winter ongeschonden doorkomt. Mocht er toch iets gebeuren, volg dan onze gids om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Delen

Reacties (0)


  • Plaats een reactie