Skoda meest betrouwbaar op Nederlands wegennet
2014-04-27 09:00:03

Skoda

 
Rijd je een Skoda? Dan heb je de minste kans om pech te krijgen onderweg. Als je een auto hebt die gebouwd is door een Zuid-Koreaanse of Engelse autofabrikant is de kans het grootst dat je onderweg pech krijgt.
 
Dat meldt Route Mobiel, die de cijfers van hulpaanvragen heeft geanalyseerd. Opvallend is dat Japanse auto’s, zoals Toyota en Nissan, pas op de tweede plaats komen als meest betrouwbare auto op Nederlandse wegen, terwijl deze auto’s in andere onderzoeken als beste uit de test komen.

Betrouwbaarheid toen en nu

Verrassend is ook dat de positie van Duitse auto’s als Mercedes, BMW, Audi en Volkswagen, die als zeer betrouwbaar worden ervaren door automobilisten zelf en wat voor de Duitse automerken zelf ook een belangrijk verkoopargument wordt gebruikt, niet in de absolute top zijn terug te vinden. Deze Duitse auto’s hebben in vergelijking met tien jaar geleden wel minder pech gekregen. Stonden de Duitse automerken tien jaar geleden nog op de achtste plaats, nu zijn ze drie plekken gestegen naar de vijfde plaats.Skoda verkopen
Met de vijfde notering staan Duitse auto’s nog wel achter Amerikaanse exemplaren, zoals Chevrolet en Jeep, en auto’s uit Zweden. Amerikaanse, Duitse, Spaanse en Italiaanse auto’s zijn in tien jaar tijd wel betrouwbaarder geworden. Met een Kia, Daewoo of Hyundai is de kans in tien jaar tijd vergroot dat je met pech komt te staan: Zuid-Koreaanse auto’s zijn in het onderzoek van Route Mobiel gezakt van plaats zes naar plaats negen.

Skoda scoort goed bij Trekauto van het Jaar-verkiezing

Skoda’s zijn niet alleen erg betrouwbaar, maar ook nog zeer gunstig om een caravan mee te trekken. Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de Trekauto van het Jaar, georganiseerd doorde ANWB Kampeer en Caravan Kampioen (KCK), zijn de Skoda Octavia Combi en Skoda Yeti uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar in het bijbehorende segment.
 
De Octavia 1.2 TSI komt als winnaar uit de bus in het C-segment en de Skoda Yeti 1.2 TSI in de SUV-klasse. Beide exemplaren hebben een vermogen van 77 kW (105 pk). De Octavia mag met de 1.2 TSI 1.300 kilogram trekken en de Yeti 1.200 kilogram. Daarmee kunnen de beide Skoda’s worden ingezet voor werk en vrije tijd, bedoeld voor een aanhanger of caravan.
 
Elke auto wordt door twee onafhankelijke jury’s beoordeeld. De ene jury test de vakantiegeschiktheid van de auto en let daarbij op onder andere het zitcomfort en gebruiksgemak. De andere jury gebruikt de testbaan van DAF voor stabiliteitsproeven, acceleratiemetingen en het bedwingen van diverse hellingen, natuurlijk in combinatie met een caravan.

Gunstige prijs en goede rijeigenschappen

De jury’s hebben de Skoda Octavia geprezen om zijn prijs, goede rijeigenschappen en een zee van ruimte. De Yeti is daarentegen niet de ruimste in de SUV-klasse, maar wint toch door zijn combinatie van prima rijeigenschappen en een schappelijke prijs. Beide auto’s zijn met een bijtelling van 20 procent ook zakelijk interessant.
De Peugeot 308 is zowel overall als in het B-segment als winnaar verkozen. Alle prijswinnaars op een rij:
 • A-klasse: Peugeot 2008 1.6 VTi
 • B-klasse: Peugeot 308
 • C-klasse: Skoda Octavia Combi 1.2 TSI
 • MPV-klasse: Opel Meriva 1.4 T
 • SUV-klasse: Skoda Yeti 1.2 TSI


Delen

Reacties (1)


 • Plaats een reactie
 • Skoda verkoopt recordaantal auto’s
  2014-05-05 11:08:13

  […] eveneens succesvol tijdens de Trekauto van het Jaar-verkiezing en werd tevens uitgeroepen tot het meest betrouwbare merk op het Nederlandse wegennet. Uit de meest recente cijfers blijkt bovendien dat, ondanks de […]