Dagwaarde van je auto berekenen, gratis geregeld
2014-02-08 08:24:01

Dagwaarde berekenen autoHet is lastig om zelf de dagwaarde van je gebruikte auto te berekenen. Waarom schakel je geen hulp in? Tegenwoordig kun je online snel achter de dagwaarde van je auto komen. Hoe werkt het precies?

 
De dagwaarde van de auto kun je om uiteenlopende redenen willen weten. Wellicht heb jij je auto al enige tijd en ben je benieuwd wat je tweedehandsauto op dit moment nog waard is. Maar het kan ook zijn dat je een autoverzekering wilt afsluiten, misschien heb je wel schade gereden of wil jij je auto verkopen.

Wat is de dagwaarde van een auto?

De dagwaarde van een auto is het bedrag wat de auto op dit moment waard is en geeft aan hoeveel geld je kwijt zou zijn voor een vervangend exemplaar van hetzelfde merk. De dagwaarde is afhankelijk van een aantal factoren, zoals leeftijd, accessoires en kilometerstand.
 
Benieuwd naar de dagwaarde van je auto? Ikwilvanmijnautoaf.nl kan eenvoudig de dagwaarde van je auto berekenen. Vul daarvoor online het kenteken in en geef aanvullende informatie. Naast algemene informatie spelen ook schade, krasjes en gebreken een rol bij de dagwaarde. Op basis van je aanmelding kunnen de automakelaars van ikwilvanmijnautoaf.nl de dagwaarde berekenen. Zij zoeken direct een potentiële koper binnen het netwerk van 5.000 erkende auto-inkopers.
 
Houd er rekening mee dat de waarde van auto’s in een razendsnel tempo kan veranderen. Met nieuwe auto’s daalt de waarde al op het moment je de auto uit de showroom rijdt. Als je al enige tijd dezelfde auto hebt, dan is de kans des te groter dat de waarde is gedaald als gevolg van gebruikerssporen.

Total loss

Auto total loss, laat de dagwaarde auto berekenenHet kan zelfs zo erg zijn dat je auto total loss kan worden verklaard. Technisch total loss komt niet vaak voor. Er is bijna altijd wel een technische mogelijkheid om de auto te herstellen. Vaak wordt de auto technisch total loss verklaard na brand- of waterschade of bij heel oude auto’s. Economisch total loss betekent dat het repareren van de schade of gebreken wel mogelijk is, maar dat dit meer kost dan de vervanging van je auto door een gelijkwaardige andere.
Mocht je auto total loss worden verklaard, dan wordt de dagwaarde van je auto vastgesteld. Dit is de prijs die je zou betalen voor de aanschaf van een gelijkwaardige auto. Veel mensen halen dit door elkaar. De restwaarde is de waarde die de auto nog heeft na bijvoorbeeld een aanrijding of ongeval. Die wordt vaak bepaald door een aantal biedingen op de restanten. Het hoogste bod wordt dan de restwaarde. Het verschil tussen de dagwaarde en de restwaarde is de total loss-waarde, het bedrag wat je krijgt uitgekeerd van de verzekeraar.

Waardevermindering

Een auto met schade zal altijd minder opbrengen bij verkoop of inruil, ook al is de schade goed hersteld. Je bent nooit verplicht de auto te repareren. Je kunt ook alleen het hoognodige aan je auto laten herstellen door een bevriende monteur, om er vervolgens weer even mee te kunnen rijden. Je kunt je auto ook zelf verkopen.

De dagwaarde online bepalen

Het maakt niet uit of jij je auto met schade aan een particulier of aan een autobedrijf wilt verkopen, de auto zal altijd minder opbrengen. Hoeveel minder een (deels) gerepareerde auto opbrengt, hangt samen met het soort schade en de omvang. Maar ook de leeftijd en de kilometerstand spelen een grote rol.
 
Het is lastig om dit zelf in te schatten. Je bent immers niet op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. Vaak is het een raadsel of de schade moet worden gespoten of uitgedeukt.


Delen

Reacties (0)


  • Plaats een reactie