Autoverkoopservice WeBuyAnyCar gestopt
2015-08-31 14:44:03

Webuyanycar uit NederlandNa 18 maanden stopt WeBuyAnyCar met de activiteiten op de Nederlandse markt. Het bedrijf trekt zich met onmiddellijke ingang terug uit ons land, vlak nadat de formule in Duitsland is stopgezet. Niet alleen is de website uit de lucht, ook wordt de telefoon niet meer opgepakt.

De markt van het eenvoudig online verkopen van je oude auto bleek in Nederland en Duitsland toch lastiger te bewerken dan verwacht. Volgens moederbedrijf BCA leed de Nederlandse dochter verlies, maar concrete cijfers worden niet genoemd. De investeringen bleken minder snel rendement op te leveren dan vooraf werd gedacht. Vandaag zouden de laatste klanten hun geld bijgeschreven hebben.

Inleverpunten, hoge kosten

Het van oorsprong Britse bedrijf is in 2014 in Nederland van start gegaan in het kader van zijn Europese expansie. Al snel werden er 25 innamepunten geopend. Door gebruik te maken van deze innamepunten werden er per transactie hoge huisvestings- en personeelskosten gemaakt, wat uiteindelijk resulteerde in lagere biedingen richting de consument. Ter vergelijking: bij concurrent ikwilvanmijnautoaf.nl – actief in Nederland sinds 2006 - is er voor gekozen dat de verkochte auto in de meeste gevallen rechtstreeks door de kopende dealer bij de consument wordt opgehaald dat lagere kosten en hogere biedingen tot gevolg heeft. Het tegenvallende rendement van WeBuyAnyCar werd met name veroorzaakt door de hoge kosten en forse concurrentie. De voormalige WeBuyAnyCar-directeur hamert op de stopzetting van de formule, geen faillissement.
Sinds afgelopen dinsdag neemt WeBuyAnyCar geen voertuigen meer in. De consumenten die daarvóór hun auto aan het bedrijf hebben verkocht, krijgen nog wel hun geld. Althans, dat is de bedoeling. WeBuyAnyCar maakt pas enkele dagen na verkoop het geld over, dus het is te hopen dat zij inmiddels het verkoopbedrag op hun rekening hebben staan.
“Het is erg belangrijk om goed te kijken naar de werkwijze van een website. Wanneer en op wat voor manier worden verkopers uitbetaald? Ikwilvanmijnautoaf.nl wil geen enkel risico lopen: verkopers krijgen direct contant geld bij de overdracht, in overleg kan er ook gekozen worden voor een bankoverboeking. De opdracht wordt altijd met spoed uitgevoerd, waardoor het risico voor de verkopende partij direct wordt weggenomen”, aldus Bas Oude Luttikhuis, algemeen directeur ikwilvanmijnautoaf.nl.